Haugesund

Drapssiktet brite erkjenner ikke straffskyld

Den britiske statsborgeren 20-åra som er siktet for drap i Haugesund, har i kveld blitt avhørt. Han stiller seg uforstående til siktelsen, opplyser mannens forsvarer.

PÅ ÅSTEDET: Krimteknikere og politi jobber på åstedet lørdag, etter at en mann ble drept natt til første juledag. Foto: Jan Kåre Ness / NTB
PÅ ÅSTEDET: Krimteknikere og politi jobber på åstedet lørdag, etter at en mann ble drept natt til første juledag. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Vis mer
Publisert

Den britiske statsborgeren i 20-åra, som er siktet for drap eller medvirkning til drap på en 28 år gammel mann fra Haugesund natt til første nyttårsdag, har i kveld sittet i avhør på politihuset i Stavanger.

- Han har gitt en detaljert forklaring om hva han har gjort, hvilke bevegelser han har hatt, og hvorfor han er i Norge. Han kjenner ikke til denne handlingen, og har ikke vært på drapsstedet. Han kjenner heller ikke den avdøde, sier mannens forsvarer, Helene Haugland, til Dagbladet.

- Stiller seg uforstående til siktelsen

Den britiske statsborgeren er på besøk i Haugesund, og er en venn av mannen som er siktet for medvirkning.

- Det er en svært alvorlig siktelse, som han stiller seg uforstående til. Han tar det likevel med fatning, sier forsvareren.

Den norske statsborgeren i 20-åra, som er siktet drap eller for medvirkning til drap, skal etter planen avhøres søndag formiddag.

- Han har ikke ville forklare seg uten forsvarer. Forsvareren er først tilgjengelig i morgen, sier politiadvokat Fredrik Martin Soma til Dagbladet.

Politiet vil også ta stilling til om de ønsker varetektsfengsling av de to i løpet av søndag.

Pågrepet etter vitneobservasjoner

Det var klokka 01.28 natt til første nyttårsdag at fikk politiet melding om at en mann var knivstukket i Haugesund.

Politiet og ambulanse var raskt på stedet. Det ble gjort livreddende førstehjelp, men mannen ble erklært død rundt kl. 02.10. De to siktede ble pågrepet i nærheten av åstedet, etter opplysninger fra vitner. De pågrepne er kjent for politiet fra tidligere.

- Hvilke opplysninger har dere som knytter de siktede til hendelsen?

- Utover vitneavhør, har vi gjort arbeid som vi oppfatter har betydning, sier politiadvokat Soma.

Flere vitner til hendelsen

Soma forteller at det er flere vitner som kan ha sett hele eller deler av hendelsen. Han ønsker for øyeblikket ikke å gå ut med et konkret antall.

I tillegg til avhør, jobber politiet nå med tekniske undersøkelser.

- Det er gjort beslag, og vi jobber nå med en gjennomgang av digitale spor.

MANGE VITNER: Én britisk statsborger i 20-årene er siktet for drap, og én norsk statsborger i 20-årene er siktet for medvirkning til drap etter et knivdrap i Haugesund natt til første nyttårsdag. Video: NRK Vis mer

Advokat Benedicte Storhaug er oppnevnt som bistandsadvokat for offerets pårørende. Hun opplyser til Dagbladet at hun har vært i kontakt med de pårørende, og avtalt et møte med dem søndag.

Avdøde obdusert

Den avhørte britiske statsborgeren nekter for å ha kjennskap til den avdøde. Politiet har foreløpig heller ingen opplysninger om at de to siktede og avdøde kjenner hverandre. Det er noe av det de nå etterforsker, opplyser politiadvokaten.

Den avdøde 28-åringen bodde i Haugesund. Han er i dag obdusert.

- Vi kan ikke gå ut med opplysninger angående obduksjonen på dette tidspunktet, sier Soma.

Ber om tips

Politiet har opprettet tipsmottak i saken.

- Hvis noen har informasjon i saken kan de melde dette til politiet på 02800. Vi er spesielt interessert i å komme i kontakt med personer som har reagert på noe ved Presthaugvegen i går kveld eller natt til i dag fram til politiet kom til stedet cirka klokka 01.30, sier Soma.

Politiet jobber fortsatt med tekniske undersøkelser ved en parkeringsplass i området. Soma ønsker foreløpig ikke å kommentere hvilken tilknytning den avdøde har til åstedet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer