REKONSTRUKSJON:  Politiet rekonstruerte drapet på Kari Grønnestad i 2012 på drapsåstedet i Hjellen i Skien 26. august i år. FOTO: PER FLÅTHE/DAGBLADET.
REKONSTRUKSJON: Politiet rekonstruerte drapet på Kari Grønnestad i 2012 på drapsåstedet i Hjellen i Skien 26. august i år. FOTO: PER FLÅTHE/DAGBLADET.Vis mer

Drapssiktet datter i Skien blir løslatt

Men fortsatt siktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen (31) som er siktet for drapet på sin mor, Kari Grønnestad fra Skien, løslates fra varetekt.

Siktelsen både for henne og samboeren som er siktet for å unnlate å hjelpe noen i nød, opprettholdes.

Den drepte kvinnen, Kari Grønnestad (56), hadde vært på et besøk da hun ifølge tidligere opplysninger skulle gå til bussen for å dra hjem til sitt hjem i Skien. Dit kom hun aldri. Hele sommeren 2012 ble det søkt etter henne.

Først nærmere tre år seinere - 21. april i år - ble levningene av den 56 år gamle kvinnen funnet nedsenket i et bur i Skienselva.

Opprettholder siktelsene Siktelsen både for datteren og hennes samboer opprettholdes, opplyser politiadvokat Guro Siljan.

Etterforskningen er i en sluttfase, og politiet har ikke noe nytt å fortelle fra det arbeidet. I løpet av høsten vil politiet oversende saken til Statsadvokatene i Vestfold og Telemark.

For en drøy måned siden gjennomførte politiet en rekonstruksjon av drapet. Ifølge politiet skjedde drapet i datteren og samboerens leilighet i Skien sentrum samme dag som hun forsvant.
Massiv vold
Politiet mener datteren utsatte sin mor for massiv vold mot hodet. 56-åringen ble deretter pakket inn i tøy og lagt i et hundebur, fraktet til Skienselva rundt 600 meter unna, og dumpet.

Det var også plassert vektmanualer i hundeburet som først ble funnet 19. april i år etter at drapssiktedes samboer hadde gått til politiet.

Samboeren skal i avhør ha medgitt at han i panikk hjalp samboeren med å plassere Grønnestad i hundeburet, men han har nektet for å ha vært med på å dumpe buret i Skienselva.
(NTB/Dagbladet).


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram