Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapssiktet dømt 11 ganger før på 10 år

Politiet jakter fortsatt sjåfør etter Bislett-drapet.

 ÅSTED:  Einar Opsahl ble skutt og drept rett ved rundkjøringen på Bislett i Oslo - ved drosjeholdeplassen mellom Rimi og puben Store Stå. FOTO: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET.
ÅSTED: Einar Opsahl ble skutt og drept rett ved rundkjøringen på Bislett i Oslo - ved drosjeholdeplassen mellom Rimi og puben Store Stå. FOTO: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 29 år gamle mannen som er siktet for drapet på Asker-mannen Einar Opsahl på Bislett natt til lørdag 18. juni, er straffedømt 11 ganger siden han kom til Norge for drøyt 10 år siden.

Politiet leter fortsatt etter sjåføren til bilen politiet mener 29-åringen satt i på drosjeholdeplassen, der drapet skjedde, i Pilestredet mellom Rimi og puben Store Stå.

Det melder VG.

- Var ikke på Bislett Han ble pågrepet i en leilighet tirsdagen etter med et større kvantum hasj, men hevder han har vært et helt annet sted enn Bislett drapsnatten.

Mannen som er siktet for Bislett-drapet, er straffedømt for alt fra narkotika og heleri til ran, pengeutpressing, trusler med skytevåpen og andre varianter av vold, skriver Aftenposten.

Mannen kom til Norge 18 år gammel. Han er ifølge Aftenposten født i Vientiane, hovedstaden i Laos, som ligger på grensen til Thailand.

I 2001 fikk han sin første dom. Merittlisten presenteres i en dom fra Oslo tingrett fra 2009. En av forbrytelsene han ble dømt for da, var vold mot en mann på et utested i Oslo sammen med en tredje person. I dommen poengteres at mannens fem første dommer i det vesentlige gjaldt vold under særdeles skjerpende omstendigheter, trusler, brudd på våpenloven, ran og utpressing.

Beskyttelsespenger På en restaurant i Oslo sentrum truet han og en kamerat med å drepe innehaveren i 2004.

De sa restauranten ville bli rasert om de ikke fikk 10.000 kroner månedlig i beskyttelsespenger.

Senere er han mest dømt for våpensaker og narkotika, men også for vold og brudd på veitrafikkloven.

(NTB).