Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapssiktet dro til psykiatrisk senter: «Jeg har drept to mennesker»

Dobbeltdrapssiktedes forsvarer: - Et psykiatrisk tilfelle.

SIKTET FOR DRAP: En 55 år gammel mann er pågrepet og siktet for to knivdrap, et i Breigata på Grønland (bildet) og et på Manglerud.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SIKTET FOR DRAP: En 55 år gammel mann er pågrepet og siktet for to knivdrap, et i Breigata på Grønland (bildet) og et på Manglerud. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 55 år gamle mannen som er pågrepet og siktet for to knivdrap i Oslo blir trolig tvangsplassert i psykiatrien, mener den siktedes forsvarer.

Mannen fremstilles for varetektsfengsling i Oslo tingrett torsdag. Forsvarer Steinar Stenvaag sier han regner med at varetektstiden blir tilbrakt på sykehus.

- Dette er en person som er helt ute av seg. Han er lite orientert om tid og sted, og skjønner ikke hva han har gjort. Han er ute av stand til å si noe om motiv eller om han erkjenner eller ikke erkjenner straffskyld, sier Stenvaag til NTB.

Stenvaag sier at den siktede hadde en relasjon til den drepte kvinnen, men at han foreløpig ikke ønsker å utdype hva slags relasjon det var snakk om av hensyn til pårørende. Mannen som ble drept på Manglerud var landsmann med den siktede, ifølge forsvareren.

Politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt sier at gjerningsmannen hadde en relasjon til ofrene, men at det trolig ikke er noen relasjon mellom de drepte.

Uvisst motiv 55-åringen skal ha gått inn på Søndre Oslo Distriktspsykiatriske (DPS) på Mortensrud og fortalt at han hadde drept to mennesker, skriver VG.

- Da varslet vi politiet, som kom og møtte ham i resepsjonen, sier avdelingsleder Petter Bugge ved DPS, som sier at mannen hadde en time på det tidspunktet. 55-åringen har vært pasient ved DPS i et par måneder.

Den siktede satt onsdag kveld i avhør på politihuset på Grønland.

- Det er tilfeldig at det ble som det ble. Han kunne like godt ha tatt sitt eget liv. Det er snakk om et psykiatrisk tilfelle, sier Stenvaag, som understreker at dette er fortsatt er opp til helsevesenet å avgjøre.

Metlid sier at det i slike saker vil bli foretatt en rutinemessig judisiell observasjon av mannen etter fremstillingen for varetektsfengsling.

55-åringen tok kontakt med Stenvaag for et par uker siden og sa at han hadde mistet tilliten til sin daværende advokat. Senest tirsdag kveld var han innom kontoret til Stenvaag, og han var da svært stresset og urolig. Advokaten hjalp ham da med en søknad om stønad.

Utvist flere ganger Siktede er utenlandsk statsborger og kommer opprinnelig fra et land i Nord-Afrika, men har bodd i Oslo i flere år. Han har vært gift og har barn med en norsk kvinne. 55-åringen er godt kjent for politiet i forbindelse med flere saker.

Ifølge VG ble han utvist første gang i 1999 etter to narkotikadommer, og han skal også ha blitt utvist i 2001 etter å ha brutt toårsfristen. Mannen ble sist utvist i oktober i fjor. Utreisefristen ble satt til en dato i desember samme år. Han står oppført som utvandret i Folkeregisteret.

- Vi er kjent med at det skal foreligge et utvisningsvedtak. Så har vi også fått opplysninger om at han skal ha vært i Norge over tid, men vi vet vi ikke noe detaljert om dette, om han for eksempel har vært her hele tiden, sier Metlid.

- Gjenstår en rekke vitneavhør Mannen ble pågrepet i Oslo i 12-tiden onsdag. Politiet fikk melding om det første drapet på Manglerud klokka 7.38 og det andre på Grønland 43 minutter senere.

Det første offeret, en kvinne, ble funnet knivstukket ved et garasjeanlegg i Beiteveien på Manglerud og erklært død på stedet. Senere ble en mann funnet like ved et gatekjøkken i Breigata på Grønland. Han ble erklært død på sykehus. Den drepte kvinnen er norsk, mens mannen er norsk med utenlandsk opprinnelse.

Politiet har funnet en bil som de knytter til begge drapene.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media