Drapssiktet ektemann (60) varetektsfengslet i Nesna

Er siktet for å ha drept kona si på en campingplass.

FUNNET DØD: 
En kvinne ble natt til lørdag funnet død i en campingvogn på campingplassen Havblikk på Nesna i Nordland. Ektemannen er pågrepet og siktet.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
FUNNET DØD: En kvinne ble natt til lørdag funnet død i en campingvogn på campingplassen Havblikk på Nesna i Nordland. Ektemannen er pågrepet og siktet. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 60 år gamle mannen som er siktet for å ha drept kona si på en campingplass i Nesna lørdag, ble tirsdag varetektsfengslet i fire uker i Rana tingrett.

Isolasjon De to første ukene av varetektsfengslingen er med full isolasjon.

Mannen begjærte seg løslatt under fengslingsmøtet. Han har forklart at han lørdag morgen fant kona (59) død, og deretter kontaktet politiet.

Han ble først siktet for legemsbeskadigelse, men politiet utvidet siktelsen til forsettlig drap.

Politiet vil ikke si hvordan de mener 59-åringen ble drept.

Hjertestans Søndag mottok politiet den foreløpige obduksjonsrapporten, som viser at kvinnen døde av hjertestans.

- Politiet fortsetter å etterforske saken med stor tyngde, både når det gjelder den taktiske og tekniske etterforskningen, sier politiadvokat Andreas Christiansen.

Hun sier de fremdeles er interessert i å komme i kontakt med personer som kan ha opplysninger i saken, eller som har vært på Nesna Camping natt til lørdag 6. juli.

Mannens forsvarer, advokat Per Magne Kristiansen, sier til TV 2 at mannen ikke vil anke kjennelsen fra Rana tingrett, selv om han hevder å være uskyldig og begjærte seg løslatt.

(NTB)