Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapssiktet ektemann fengslet i fire uker

Ektemannen til den afghanske kvinnen som ble funnet drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den drapssiktede ektemannen til den afghanske kvinnen som ble funnet drept i Hamar tirsdag, ble fredag varetektsfengslet i fire uker i Hedmarken tingrett.

Den 37 år gamle mannen varslet på forhånd at han ville godta politiets krav om varetekt. Fengslingsmøtet gikk derfor som kontorforretning.

- Han er fengslet med brev- og besøksforbud og er underlagt to ukers full isolasjon, sier politiadvokat André van der Eynden i Hedmark politidistrikt til NTB.

Han forteller at politiet, fortsatt med bistand fra Kripos, vil arbeide med etterforskningen gjennom helgen. Mannen, som ble pågrepet torsdag, er siktet for forsettlig drap på den 27 år gamle ektefellen som tirsdag ble funnet drept i området bak kjøpesenteret Maxi Storsenter på Hamar.

Toåring mulig vitne Fredag etterlyste politiet fremdeles vitner som tror de kan ha sett noe av betydning i tidsrommet fra klokken 10.45 til 12.15 tirsdag i området rundt kjøpesenteret.

- Mange vitner har meldt seg, men vi ønsker at enda flere skal si fra, sier van der Eynden.

Paret, som bodde på Hamar Statlige Mottak Ormseter, hadde to barn sammen. Ifølge opplysninger TV 2 har fått, kan datteren på to år ha vært vitne til drapet på moren.

Begge barna blir tatt hånd om av barnevernet i Hamar. Det er ikke kjent om barna har slektninger i Norge.

Var vitne Mannens forsvarer, advokat Jostein Løken, sa til Hamar Arbeiderblad tidligere fredag at hans klient forstår at politiet trenger ro til å etterforske saken, og at det var derfor han samtykket til fengslingen.

Forsvareren ønsket ikke å kommentere hvordan den siktede mannen stiller seg til skyldspørsmålet. Mannen hadde først status som vitne i saken, men ble torsdag siktet for drapet og pågrepet.

Det er opplyst at kvinnen var påført stikkskader da hun ble funnet. Politiet har sikret en kniv ved åstedet som blir analysert i saken.

Ifølge kilder TV 2 refererer kan det dreie seg om et æresdrap; ekteparet skal ha kranglet mye den siste tiden, og ektemannen skal spesielt ha reagert på at hun begynte å bære «vestlige» klær.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media