TEKNIKERE: Politiets kriminalteknikere undersøker åstedet på Trosterud. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
TEKNIKERE: Politiets kriminalteknikere undersøker åstedet på Trosterud. Foto: Cornelius Poppe / NTB ScanpixVis mer

Drapssiktet ektemann i avhør

Kona funnet drept på gangvei i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen som er siktet for å ha drept sin kone i Oslo i går, blir i ettermiddag endelig avhørt. Familiefaren i 40-åra har tidligere ikke vært i stand til å gjennomføre et avhør, dessuten har han først nå fått oppnevnt en forsvarer, opplyser Grete Lien Metlid, leder for voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt.

- Vi venter på forsvareren nå, opplyser Metlid i 15.30-tida.

Stikkvåpen

ETTERFORSKNINGSLEDER: Politiinspektør Grete Lien Metlid leder drapsetterforskningen. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
ETTERFORSKNINGSLEDER: Politiinspektør Grete Lien Metlid leder drapsetterforskningen. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer

Det var i går kveld et vitne så mannens kone i 30-åra bli angrepet på en gangvei på Trosterud øst i byen. Kort tid etter ble hun funnet død. Politiet har funnet et stikkvåpen, uten at de ønsker å utdype hva slags gjenstand det er snakk om.

Metlid opplyser at ekteparets pårørende nå er varslet om hendelsen. Mannen er opprinnelig fra Afghanistan, mens kona er fra Russland, men begge er norske statsborgere og har i lengre tid bodd i Oslo, i nærheten av drapsstedet.

Ekteparet har også flere barn.

- De blir ivaretatt av barnevernet og helsevesenet, dessuten jobber vår pårørendekontakt tett opp mot dem, sier politiinspektøren.

Ukjent motiv

Motivet for drapet er så langt ukjent, men politiet går ut fra at den drepte kvinnen kom tilbake fra en reise da hun ble drept.

Ei rekke vitner er avhørt i saken, og politiet har dessuten gjennomført omfattende tekniske undersøkelser. Den siktede skal etter planen framstilles for varetektsfengsling i morgen.

Den avdøde kvinnen obduseres i dag ved Rettsmedisinsk institutt.