- UHELL ELLER ULYKKE: - Min klient påstår at det er snakk om et uhell eller en ulykke. Og at det er ingenting som tilsier at han har tatt livet av sin egen kone, sier forsvareren til den sudanske mannen som er drapssiktet etter en brann i Egersund i går kveld. Her er krimteknikkere på åstedet tidligere i dag.
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
- UHELL ELLER ULYKKE: - Min klient påstår at det er snakk om et uhell eller en ulykke. Og at det er ingenting som tilsier at han har tatt livet av sin egen kone, sier forsvareren til den sudanske mannen som er drapssiktet etter en brann i Egersund i går kveld. Her er krimteknikkere på åstedet tidligere i dag. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

Nå gir den drapssiktede sin versjon av hendelsesforløpet da kona døde

Drapssiktet ektemann i politiavhør: - Våknet av konas rop, men greide ikke redde henne

Ifølge den drapssiktede i Egersund hindret voldsom røykutvikling ham i å redde kona (24).

Mannen i 20-årene som er siktet for å ha drept sin 24 år gamle kone, har i dag sittet i politiavhør.

Mannen avviser siktelsen, som bygger på det politiet kaller «omstendigheter rundt dødsfallet».

- Jeg har ikke hørt noen omstendigheter overhodet anført i dag som skulle tilsi at det er grunnlag for siktelsen, sier hans forsvarer Asbjørn Stokkeland til Dagbladet.

Avventer obduksjonen

Den 24 år gamle kvinnen ble funnet død sent mandag kveld, da brannvesenet rykket ut til en brann i kjellerleiligheten i Egersund hvor paret bodde.

Politiadvokat Fredrik Martin Soma vil ikke utdype hvilke omstendigheter som ligger bak siktelsen. Han sier at det er uavklart om brannen var grunnen til dødsfallet.

- Den avdøde er ikke obdusert, så det er helt umulig å si noe sikkert, sier Soma til Dagbladet. Han opplyser at obduksjonsresultatet trolig er klart i morgen onsdag.

Tirsdag har det blant annet vært lett med hund rundt huset, men ifølge Soma er ikke dette på bakgrunn av spesifikke tips eller indikasjoner.

Ektemannen er nå i politiets varetekt.

- Han er siktet for å ha tatt livet av kona, og har gitt en detaljert forklaring der han forteller hvordan dagen gikk, sier hans forsvarer Asbjørn Stokkeland.

Mens mannen har bodd i Norge i flere år, kom kona nylig til landet. Begge er fra Sudan.

- Våknet av konas rop

Nå gir Stokkeland Dagbladet sin klients versjon av hendelsesforløpet da kona døde.

Ifølge hans klients forklaring hadde de tidligere på dagen vært på et norskkurs.

STERK RØYKUTVIKLING: Litt over klokka 22 i går kveld fikk brannvesenet melding om sterk røykutvikling i en kjellerleilighet i Egersund. Rundt 22.45 ble det funnet et omkommet kvinne i kjelleren. Avdødes ektemann er siktet for drap. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
STERK RØYKUTVIKLING: Litt over klokka 22 i går kveld fikk brannvesenet melding om sterk røykutvikling i en kjellerleilighet i Egersund. Rundt 22.45 ble det funnet et omkommet kvinne i kjelleren. Avdødes ektemann er siktet for drap. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Da de kom hjem skal de ha sittet i noen timer og jobbet sammen. Ifølge ektemannens forklaring hjalp han kona.

- Så skulle hun lage mat, mens han går og legger seg nedpå for å hvile litt. Og mens han ligger der og hviler, så våkner han etter ei stund av at hun roper på ham. Og når han skal inn til henne så velter røyken ut og han klarer ikke å komme inn, sier Stokkeland.

Mannen skal ha forklart at røyken var så voldsom at han rygget tilbake inn på soverommet.

- Vanvittig røykutvikling

- Så prøver han enda en gang å komme ut, men det er en så vanvittig røykutvikling at han klarer ikke å komme inn der hun er. Så kommer brannvesenet, for naboer har ringt og slått alarm, med brannslanger, og da åpenbarer det sørgelige faktum seg, at hun er død, sier Stokkeland.

- Hvordan oppdaget han at kona var død?

- Han har fått det opplyst. Da brannvesenet tar seg inn og slokker brannen, oppdager de at hun er død, sier Stokkeland, som ikke vil spekulere i hva som har skjedd som fikk brannen til å bryte ut.

Får legetilsyn

- Siktede har sittet i avhør sammen med sin advokat og tolk i hele dag, og har forklart seg i detalj om saken. Han er medtatt og lei seg, sier Stokkeland.

Han opplyser at mannens tilstand er såpass dårlig at han har bedt om å få legetilsyn til ham i løpet av tirsdag kveld - for andre gang etter brannen. Dette skal politiet ha gått med på.

- Han snakket med lege i løpet av natta før han ble tatt inn av politiet, men jeg ba om at han igjen må få komme til lege, for nå har han sittet og brettet ut detaljert om hva som har skjedd, og ting begynner å gå mer opp for ham i den sjokksituasjonen han er i, sier Stokkeland.

Han sier at mannen skal i et avsluttende avhør i morgen om formiddagen.