Drapssiktet ektemann løslates

Belur Sardars ektemann slipper ut av fengsel i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet vil ikke be om forlenget varetektsfengsling av Belur Sardars ektemann som er siktet for forsettelig drap på sin kone. Det opplyser politiet i en pressemelding i dag.


Ektemannen blir derfor løslatt i dag etter å ha vært varetektsfengslet siden 29. oktober 2007.

- Løslatelsen av siktede nå, betyr at politiet per i dag ikke har tilstrekkelige bevis for å oversende saken til statsadvokaten med innstilling om at det tas ut tiltale mot siktede, sier politiadvokat Anne Lisbeth Hjelle ved Søndre Buskerud politidistrikt.

Fratatt omsorgen

- I den videre etterforskingen vil politiet fortsatt søke å finne ut hvor Belur Sardar er og hva som har skjedd med henne.

Politiet hevder de sitter på sikker informasjon om at firebarnsmoren ble sett i live 5. februar 2007. De tror hun forsvant dagen etterpå. Ektemannen meldte henne savnet 7. mai. Han forteller at hun skal forlatt familiens hjem om morgenen 30. april, og sier han ikke vet hvor hun befinner seg. 

Mannen ble i juli fratatt omsorgen for de fire barna på ti, seks, tre og halvannet år.

Fortsatt etterforskning

FOTSATT SAVNET: Politiet mener Belur Sardar forsvant 6. februar i fjor. Foto: POLITIET/SCANPIX
FOTSATT SAVNET: Politiet mener Belur Sardar forsvant 6. februar i fjor. Foto: POLITIET/SCANPIX Vis mer

Politiet har helt siden mai 2007 gjennomført en meget omfattende etterforskning i saken. Det er gjennomført tekniske og taktiske undersøkelser, samt omfattende søk.

- Familien har hatt liten kontakt med mennesker i nærmiljøet, og det har vært en vanskelig etterforskning så langt. Vi er likevel sikre på at hun har blitt utsatt for noe kriminelt og etterforskningen fortsetter, sier lensmann i Nedre Eiker, Øyvind Aas.

Drapssiktet ektemann løslates