Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapssiktet ennå ikke avhørt

25-åringens helsetilstand er for dårlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hjalp psykisk syk - ble drept

Politiet har ennå ikke avhørt 25-åringen som er siktet for drapet på Eva Lilleøen (55) på Eidsvoll. Mandag ble 25-åringen varetektsfengslet i fire uker.

Lensmann Asbjørn Nerø sier til NTB at 25-åringens psykiske helsetilstand er hovedårsaken til at han ennå ikke er avhørt. Nerø vil ikke anslå når avhørene av mannen kan komme i gang.

Etter å ha snakket med sin forsvarer søndag bestemte 25-åringen seg for å samtykke til varetektsfengsling. Fengslingsspørsmålet ble derfor avgjort ved såkalt kontorforretning i Nedre Romerike tingrett på Lillestrøm mandag, der den siktede ble fengslet i fire uker med full isolasjon i de første to ukene og med brev- og besøksforbud i hele perioden.

Ikke skyld

Den 25 år gamle mannens forsvarer, advokat Sigmund Øien, opplyser til NTB at det ikke foreligger noen innrømmelse av skyld etter siktelsen om forsettlig drap, selv om klienten hans samtykket til fengsling.

- Ved å samtykke slipper min klient å måtte møte i rettssalen. Vi er i gang med å utrede hans psykiske tilstand. Det er mulig at han må overføres til sykehus i varetektsperioden i stedet for å bli sittende i en fengselscelle, sier Øien til NTB.

25-åringen har i lang tid har slitt med omfattende psykiske problemer. Etter planen skulle han mandag innlegges for psykiatrisk behandling. I stedet havnet han i varetekt, siktet for drap.

image: Drapssiktet ennå ikke avhørt

Døde av stikkskader

- Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at Lilleøen døde av stikkskader, sier lensmann Nerø til NTB. Den 55 år gamle kvinnen ble påført skader flere steder på kroppen, men Nerø vil ikke si hva slags våpen politiet mistenker at 25-åringen har brukt.

Politiet har ingen indikasjoner på at flere enn den siktede 25-åringen er involvert i drapet, men etterlyser likevel observasjoner av bilen til den drepte.

25-åringen ble pågrepet i bilen, og han skal ha brukt den flere ganger både natt til lørdag og lørdag formiddag. Vi ønsker opplysninger om når og hvor bilen kjørte, og hvem som satt i bilen, sier Nerø.

Bilen er en rød 1994-modell Nissan Sunny, med tre dører, skistativ, og karosseriskader i fronten.

- Ustabil

Den drapssiktede har barn med en av Eva Lilleøens døtre. Han skal i perioder ha bodd hos 55-åringen etter at forholdet til hennes datter var slutt. 25-åringens søster sier til VG at Lilleøen tok seg av den drapssiktede og at de to sto hverandre svært nær.

- Han må ha vært i en rus, han kan ikke ha vært tilregnelig, sier søsteren til avisen. Hun mener brorens psykiske problemene har oppstått som følge av langvarig rusmisbruk.

Advokat Sigmund Øien sier til NTB at familien gjentatte ganger har forsøkt å få 25-åringen innlagt til behandling. Selv om han skal ha over ti kortere behandlingsopphold ved ulike psykiatriske institusjoner bak seg, er han alltid blitt utskrevet uten noen endelig diagnose, hevder Øien.

(NTB)