Knivangrep i Canada

Drapssiktet er død

Myles Sanderson, den andre siktede etter knivangrepene i Canada, død.

PÅGREPET: Myles Sanderson, som er mistenkt for knivangrepene i Canada sammen med broren Damien, ble pågrepet onsdag. Damien Sanderson ble funnet død mandag. Foto: Michael Bell/The Canadian Press via AP
PÅGREPET: Myles Sanderson, som er mistenkt for knivangrepene i Canada sammen med broren Damien, ble pågrepet onsdag. Damien Sanderson ble funnet død mandag. Foto: Michael Bell/The Canadian Press via AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK / OSLO (Dagbladet): Myles Sanderson (30) var mistenkt for å stå bak bak de grufulle knivangrepene sammen med broren Damien (31). Ti personer ble drept og 18 skadd i angrepet i urfolksreservatet James Smith Cree Nation i Saskatchewan-provinsen søndag.

Angrepene, som skjedde på 13 forskjellige steder, beskrives som ett av de dødeligste i Canadas historie. Politiet mistenker at noen av ofrene skal ha blitt angrepet målrettet, mens andre var tilfeldige ofre.

Døde

Reuters meldte først at Myles Sanderson var er tatt inn i varetekt etter en fire dager lang massiv jakt.

Litt seinere opplyser politikilder til AP at Sanderson er død av en selvpåført skade.

Også nettstedet Global News har ifølge NTB fått opplyst at Sanderson skal ha dødd av selvpåførte skader etter at politiet kjørte bilen hans ut av veien.

Video og bilder fra åstedet viser en hvit SUV med utløste kollisjonsputer ved siden av veien.

Kjørte inn i ham

Ifølge nyhetsbyrået AP skal Sanderson ha dødd av skader han påførte seg selv etter at en politibil kjørte inn i bilen hans under pågripelsen.

Så langt har ikke politiet gått ut med noe motiv for angrepene som skjedde på reservatet hvor det bor om lag 3.400 mennesker og i landsbyen Weldon like ved.

Like før pågripelsen gikk politiet ut med en nødmelding om at en person, antatt væpnet med kniv, var observert i en stjålet bil i den lille landsbyen Wakaw

Nødmelding

Kanadisk politi utsendte tidligere onsdag kveld norsk tid en nødmelding etter at en mann bevæpnet med kniv skal være sett i en stjålet Chevrolet Avalanche i Wakaw, omlag 100 kilometer fra reservatet.

Knivdrapene har sjokkert Canada, og det blitt stilt spørsmål om hvordan Sanderson, som hadde hele 59 dommer på rullebladet, flere av dem voldsrelaterte, kunne være fri på gata, ifølge NTB.

Han ble løslatt på prøvetid i februar fra en mer enn fire år lang dom han sonet for blant annet overfall og ran, men politiet har lett etter ham siden mai, angivelig fordi han skal ha brutt med reglene for prøveløslatelsen.

På rullebladet går det også fram at han for sju år siden angrep og knivstakk et av ofrene som ble drept i helgens massakre, ifølge rettsdokumenter.

Marco Mendicino, landets statsråd for offentlig sikkerhet, har sagt at det vil bli åpnet etterforskning av vurderingene som førte til at Sanderson ble løslatt.

- Jeg er ekstremt bekymret over hva som har skjedd her. Et lokalsamfunn har blitt rystet, sa Mendicino.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer