Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapssiktet erkjenner å ha drept sin kone på Askøy

Den drapssiktede drosjesjåføren har i politiavhør forklart at han drepte sin kone.

DRAPSETTERFORSKNING: Politiet startet drapsetterforskning i dette huset på Follese i Askøy kommune onsdag ettermiddag.
En 38 år gammel kvinne er funnet drept. 
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
DRAPSETTERFORSKNING: Politiet startet drapsetterforskning i dette huset på Follese i Askøy kommune onsdag ettermiddag. En 38 år gammel kvinne er funnet drept. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Den 41 år gamle mannen var i et avhør med politiet i går kveld. Forsvarsadvokat Egil Jordan har hatt et møte med mannen i dag. Jordan sier til Dagbladet at 41-åringen har erkjent å ha forvoldt handlingen.

- Har det bra - Han har det etter forholdene bra, men er selvsagt preget av dette. Jeg ønsker ikke nå å si noe om hva som har vært hans motiv for å ta livet av konen. Det må bistandsadvokaten få anledning til å samtale med barnene om, sier Egil Jordan.

Den drapssiktede mannen møtte opp med en koffert ved vakta i Bergen fengsel i bydelen Åsane i går ved 13.00-tida. Der forklarte han at han hadde tatt livet av sin kone i parets bolig på Follese i Askøy kommune utenfor Bergen. Han var klar for å ta sin straff.

Både siktede og hans avdøde kone er opprinnelig fra Somalia. De hadde seks barn sammen, fra ett til 18 år.

De kom til Norge i 2004. I 2009 skal mannen ha blitt ilagt besøksforbud til konen, men han flyttet tilbake igjen allerede i 2010.

- Varetektsfengsling Politiadvokat Eli Valheim sier at siktede vil bli framstilt for varetektsfengsling i morgen.

- Han er siktet for forsettlig drap. Vi hadde han inne til et avhør onsdag kveld, men jeg vil ikke si noe om hva som kom fram da. Vi driver nå med avhør av andre personer i hans omgangskrets, og må derfor være tilbakeholdne med informasjon som er kommet fram i etterforskningen, sier Eli Valheim.

Hun vil ikke kommentere spørsmål om siktede har forklart noe om et mulig motiv eller om et drapsvåpen er funnet.

FORSVARER: Advokat Egil Jordan er oppnevnt som forsvarer for den 41 år gamle drapssiktede mannen.  
Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
FORSVARER: Advokat Egil Jordan er oppnevnt som forsvarer for den 41 år gamle drapssiktede mannen. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer