HOLDES ISOLERT: Drapssiktede Stig Millehaugen (39) ble i kveld varetektsfengslet i to nye uker i fullstendig isolasjon. Han skal ikke få lov til å snakke med sine medinnsatte.
Foto: Lise Åserud / SCANPIX
HOLDES ISOLERT: Drapssiktede Stig Millehaugen (39) ble i kveld varetektsfengslet i to nye uker i fullstendig isolasjon. Han skal ikke få lov til å snakke med sine medinnsatte. Foto: Lise Åserud / SCANPIXVis mer

Drapssiktet får ikke snakke med medfanger

Politiet frykter Stig Millehaugen (39) skal lekke til «gamle kjente».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Oslo tingrett bestemte i dag at drapssiktede Stig Bergquist, tidligere Millehaugen, skal varetektsfengsles i to nye uker under isolasjon - fullstendig isolert fra omverdenen.

39-åringen er siktet for å ha skutt og drept Young Guns-lederen Mohammed «Jeddi» Javed 19. januar i år. 28-åringen ble funnet drept i en utbrent bil på Haugerud i Oslo.

Drapet har rystet det kriminelle gjengmiljøet i Oslo og politiets hovedvitne, en 29 år gammel norskchilener, holdes sammen med sin familie på hemmelig adresse med politibeskyttelse, voldsalarm og under videoovervåkning.

I fengsel i 18 år
Rettsmøtet gikk under lukkede dører uten siktede tilstede. Politiet ønsket videre isolasjon fordi det er tidlig i etterforskningen.

Politiet ønsker å foreta en rekke nye vitneavhør og analyser av tekniske bevis og de mener derfor det er en stor fare for bevisforspillelse dersom siktede Bergquist får kommunisere med andre innsatte i fengselet han holdes i varetekt, ifølge fengslingskjennelsen fra Oslo tingrett som ble offentliggjort i kveld.

I kjennelsen heter det:

«Det bemerkes i denne sammenheng at siktede har sittet fengslet i 18 år, og at hans bekjentskapskrets dermed i stor grad dreier seg om andre innsatte som her representerer en kanal for mulig lekkasje.»

Lar seg ikke avhøre
Politiet legger også til at siktede bare har forklart seg én gang i saken, og at han nå benytter seg av retten til å ikke forklare seg lengre.

Ifølge kjennelsen kan dette føre til en mer langvarig etterforskning.

Dagbladet.no har så langt i kveld ikke kommet i kontakt med advokat Marius Dietrichson som representerte Bergquist for Advokatfirmaet Furuholmen.

DREPT: Mohammed "Jeddi" Javed (28).
DREPT: Mohammed "Jeddi" Javed (28). Vis mer