Drapssiktet fengslet i åtte uker

39-åring siktet for å ha kvalt kona i Oslo på lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 39 år gamle mannen som er siktet for å ha kvalt sin kone (32) på Røa i Oslo lørdag, er varetektsfengslet i åtte uker.

Fire av ukene er med brev- og besøkskontroll. Mannens forsvarer, advokat Ola Lunde, ba om kortere isolasjonstid, men det ble ikke tatt til følge av retten.

Mannen fra Sri Lanka møtte ikke selv i fengslingsmøtet i Oslo tingrett mandag ettermiddag. I samtale med forsvareren sin hadde han gitt sitt samtykke til begjæringen om fengsling i åtte uker.

Tok kontakt

I avhør søndag erkjente mannen å ha kvalt kona i deres felles leilighet på Røa i Oslo. Han har imidlertid ikke vedgått straffskyld etter siktelsen, opplyser politiadvokat Arne Donald Andersen.

Mannen tok selv kontakt med politiet, og fortalte at han hadde tatt livet av sin kone.

- Det er fremdeles personer som politiet ønsker å komme i kontakt med, som kan bidra med viktige opplysninger i saken, sier Andersen. Disse oppfordres til å melde seg.

At politiet fortsatt arbeider med å identifisere og avhøre vitner i saken ble brukt som begrunnelse for isolasjonstiden og fengslingen.


Mistet barna

Paret kom til Norge i mai 2005. De mistet alle sine fire barn i tsunamikatastrofen 2. juledag 2002, og opplevde politisk forfølgelse etterpå. I Norge var de elever på norskkurs, men var ikke i arbeid.

I avhør skal mannen ha fortalt om en stadig dypere konflikt mellom ektefellene.

- Vi vil be om at det blir foretatt en prejudisiell undersøkelse av min klient. Han sliter tungt nå og er deprimert, sier Lunde til NTB.