Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapssiktet fengslet i fire uker

44-åringen som er siktet for overlagt drap på en 45-åring i Sandnes i går kveld, ble i dag varetektsfengslet i fire uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet begjærte 44-åringen fengslet i fire uker, noe mannen samtykket i. Han må sitte på cella med brev- og besøksforbud.

Påtalemyndigheten mener drapet var overlagt. Den 45 år gamle mannen ble skutt og drept i hjemmet sitt i Sandnes i går kveld. Kort tid etter ble 44-åringen pågrepet.

- Vi mener han har hatt god tid til å overveie det han gjorde, og har derfor siktet ham for overlagt drap, sier politiadvokat Karsten Monsen ved Rogaland politidistrikt, til NTB.

Skutt

Etter forklaring fra den siktede 44-åringen og fra vitner mener politiet at mannen først gikk hjem for å hente et våpen, for så å oppsøke avdøde.

Ut ifra disse opplysningene mener vi at drapet skjedde med overlegg, sier Monsen.

Pågripelsen, som skjedde i nærheten av åstedet, skjedde uten dramatikk. Politiet har beslaglagt et skytevåpen, men det er ikke stadfestet om dette er drapsvåpenet.

Bekjent

Politiet ble varslet om skytingen ved 23-tida. Det var 45-åringens samboer som meldte fra om drapet. Det er ikke klart om samboeren var til stede da mannen ble skutt. Foreløpig etterforskes drapet uten bistand fra Kripos.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media