Drapssiktet firebarnsfar nekter straffskyld

En 54 år gammel firebarnsfar som er siktet for å ha drept sin kone på Jessheim onsdag, nekter straffskyld. Fredag fremstilles han for varetekt.

 FRAMSTILLES FOR VARETEKTSFENGSLING I DAG:  54-åringen som er siktet for å ha drept sin kone på Jessheim onsdag, har i avhør nektet straffskyld. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
FRAMSTILLES FOR VARETEKTSFENGSLING I DAG: 54-åringen som er siktet for å ha drept sin kone på Jessheim onsdag, har i avhør nektet straffskyld. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til Romerikes Blad forteller lensmann Morten Huse ved Ullensaker lensmannskontor at det torsdag ble foretatt nye avhør av mannen.

- Det jeg kan opplyse er at siktelsen står ved lag, og siktede har i avhør nektet straffskyld, sier Huse til avisen.

54-åringens kone, som var i 50-årene, ble funnet død i et bolighus i Jessheim sentrum onsdag. Hun hadde ifølge lensmann Morten Huse ved Ullensaker lensmannskontor åpenbare skader etter vold, men han ønsket torsdag overfor NRK ikke å kommentere noe mer utover dette.

Advokat John Christian Elden er oppnevnt som forsvarer for den 54 år gamle drapssiktede mannen av pakistansk opprinnelse. Romerikes Blad klarte torsdag ikke å oppnå kontakt med Elden.

Den foreløpige obduksjonsrapporten var klar torsdag, men Huse ønsker foreløpig ikke å gå ut med innholdet, av hensyn til etterforskningen.

Av samme årsak er han tilbakeholden med øvrige opplysninger i saken. Politiet ønsker blant annet å snakke med flere personer i mannens og avdødes omgangskrets.

Ifølge flere medier er mannen tidligere dømt for vold mot sin kone. Romerikes Blad skriver at mannen i 2009 ble dømt til 90 dagers fengsel for det Øvre Romerike tingrett omtaler som «brutal og hensynsløs vold» mot kona. Han er også dømt for å ha drapstruet kona ved en tidligere anledning.

(NTB)