ADVOKAT: Politiadvokat Mette Haldorsen opplyser overfor Aftenposten at mannen som er siktet for drap på medbeboer på en institusjon for personer med førstegangspsykoser, blir sittende på Regional sikkerhetsavdeling (RSA) på Dikemark psykiatriske sykehus i Asker i tre uker til.
Foto: Morten Holm / Scanpix
ADVOKAT: Politiadvokat Mette Haldorsen opplyser overfor Aftenposten at mannen som er siktet for drap på medbeboer på en institusjon for personer med førstegangspsykoser, blir sittende på Regional sikkerhetsavdeling (RSA) på Dikemark psykiatriske sykehus i Asker i tre uker til. Foto: Morten Holm / ScanpixVis mer

Drapssiktet for syk til varetekt i fengsel

Mannen som er siktet for drap på medbeboer på instutisjon blir derfor sittende på sikkerhetsavdelingen på Dikemark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som i forrige uke ble siktet for å ha drept en medpasient på en psykiatrisk sykehusavdeling i Oslo, er ikke frisk nok til å sitte i fengsel.

- Siktede ble rett etter drapet tirsdag i forrige uke overflyttet til Regional sikkerhetsavdeling (RSA) på Dikemark psykiatriske sykehus i Asker, opplyser politiadvokat Mette Haldorsen i Oslo politidistrikt til Aftenposten.no .

Mannen ikke er frisk nok for normal varetektsfengsling og blir derfor sittende på sikkerhetsavdelingen på Dikemark i fire uker, avgjorde Oslo tingrett tirsdag.

Både siktede og drapsofferet var tvangsinnlagt på avdeling for førstegangspsykoser, en institusjon som ligger inn under Oslo universitetssykehus Ullevål.

(NTB)