Drapssiktet forsøkte å begå selvmord

STAVANGER (NTB): 26-åringen som er hovedsiktet i Tom-saken, forsøkte tidligere denne måneden å ta sitt eget liv mens han satt varetektsfengslet ved Stavanger kretsfengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsøket ble imidlertid oppdaget av voktere ved fengselet, som greide å forhindre at 26-åringen døde, skriver Rogalands Avis.

  Ifølge politiet var den siktede 26-åringen hjernen bak det brutale drapet på blårussen Tom Halvorsen tidligere i år. 26-åringen er siktet for medvirkning til overlagt drap, og risikerer 21 års fengsel.

I psykisk ubalanse

Den psykiske helsetilstanden til den hovedsiktede skal i tida etter arrestasjonen ha vært svært dårlig. Før han forsøkte å henge seg i sitt eget belte på fengselscella, skal han ifølge Rogalands Avis, ha lagt igjen et brev på cella, adressert til etterforskningslederen ved Stavanger politidistrikt.

  I brevet bedyret 26-åringen sin uskyld, samtidig som han uttrykte et ønske om at politiet ville greie å løse drapssaken slik at «han fikk hvile i fred».

Overflyttet til Bergen

Den drapssiktede mannen er nå overflyttet til Bergen landsfengsel etter at hans forsvarer, advokat Arvid Sjødin, ba om det.

  Sjødin vil overfor Rogalands Avis ikke kommentere selve selvmordsforsøket, men han medgir at hans klient er svært syk og er under behandling. 26-åringen nekter straffeskyld for drapet på Tom Halvorsen.

Fem siktet

Den 18 år gamle Tananger-gutten ble drept natt til 1. mai i år. I tillegg til 26-åringen er to andre menn drapssiktet, mens en 24 år gammel mann fra Sandnes er siktet for etterfølgende bistand og frihetsberøvelse. To 16 år gamle gutter fra Stavanger siktet for å ha skjult drapsvåpenet.

  Statsadvokaten i Rogaland tar stilling til tiltalespørsmålet i saken senere i høst. Straffesaken mot de involverte er berammet til å komme opp for Jæren herredsrett 24. februar neste år.