- Drapssiktet forsøkte å drepe meg

BERGEN (Dagbladet): Drosjesjåfør Svein Tore Veien er fremdeles skjelven etter at han i helga ble angrepet og truet på livet av en 18 år gammel mann. Denne mannen er siktet for drapet på Arve Beheim Karlsen i Sogndal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svein Tore Veien anmeldte 18-åringen til politiet i går for trusler og vold.

Dramaet startet i halv to-tida natt til lørdag. Ungdommen ba om drosje for å bli kjørt fra Hjellekroa i Naustdal til Florø, skriver avisa Firda.

- Han var tydelig beruset, ba om å få låne telefonen min og plaget meg hele veien. Jeg opplevde det veldig truende og valgte å stoppe bilen inne i Naustdal-tunnelen. Da presset han albuen mot halsen min, forteller Svein Tore Veien, som visste at ungdommen var en av de to siktede for drapet på Arve Beheim Karlsen.

- Karatespark

18-åringen skal ha truet med å drepe Veien om han nektet å kjøre videre. Drosjesjåføren klarte å komme seg ut av bilen, etterfulgt av 18-åringen.

- Han trakk av meg brillene og ga meg et karatespark på halsen, forteller Veien.

Etterpå skal 18-åringen ha startet bilen før han kom ut av bilen igjen og fortsatte truslene.

Etter en hektisk flukttur inne i tunnelen klarte Veien å komme seg bort fra 18-åringen ved å løpe tilbake til bilen og kjøre ut.

Han fikk kontaktet drosjeeier Knut Hjelle, som videre varslet politiet. Kort tid etter ble 18-åringen pågrepet, men ettersom det skjedde uten dramatikk, valgte politiet å kjøre ungdommen hjem.

I går ettermiddag ble 18-åringen pågrepet og hentet inn til avhør ved Førde og Naustdal lensmannskontor, siktet for trusler, vold og kjøring av bil i alkoholpåvirket tilstand. Ifølge politiet skal han ha erkjent straffskyld etter den nye siktelsen. Etter avhøret ble han løslatt mot meldeplikt.

Ikke sjølkritisk

Lensmann Kjell Fonn ser ingen grunn til å ta sjølkritikk for at de ikke valgte å sette 18-åringen i arresten.

- Det er ikke noen drapssak vi etterforsker, sier han.

Svein Tore Veien vurderer å oppsøke lege for å få hjelp med ettervirkningene.

- Jeg er likevel innstilt på å jobbe i løpet av et par dager, sier han .