Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapssiktet fremstilles for fengsling

28-åring skal ha knivdrept ekskjæresten Lisa Fauchald (29).

HUSKER INGENTING: Politiet mener den siktede 28-åringen er drapsmannen, men siktede selv sier han ikke husker om han har vært på åstedet en gang. 
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HUSKER INGENTING: Politiet mener den siktede 28-åringen er drapsmannen, men siktede selv sier han ikke husker om han har vært på åstedet en gang. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 28 år gamle mannen fra Lørenskog som er siktet for å ha drept sin ekskjæreste på Skedsmokorset i Akershus fredag, fremstilles for varetektsfengsling mandag.

- Jeg vil be om fire ukers varetekt med brev- og besøksforbud i en del av perioden. Han er siktet for forsettlig drap. Vi er rimelig sikre på at vi har tatt rett mann, sier politiadvokat Kåre Kalvå i Romerike politidistrikt til NTB.

Kalvå vil mandag også kontakte politilegen i Oslo for å få gjennomført en judisiell observasjon av siktede.

- Jeg regner med at det vil gå noen dager før han kommer dit, sier han.

Tilsølt med blod 28-åringen er siktet for å ha drept 29 år gamle Lisa Fauchald i hennes kjellerleilighet på Skedsmokorset.

Drapet ble trolig utført med kniv etter at hun hadde levert sin sju år gamle sønn på skolen fredag morgen.

Klokka 11.30 samme dag kom mannen til Lørenskog lensmannskontor sammen med en bekjent. Klærne til 28-åringen skal ha vært tilsølt med blod da han ankom lensmannskontoret.

- Bakgrunnen for siktelsen er blant annet funn av blod på siktede, måten han oppførte seg på da han meldte seg for politiet og funn på åstedet, sier Kalvå.

Sjalusimotiv? Etterforskerne undersøker om sjalusi kan være et motiv for drapet. Forholdet mellom de to skal ha tatt slutt for to måneder siden, men de skal ha funnet sammen igjen.

Mannens forsvarer, advokat Gunhild Lærum, snakket med ham fredag. Han sier han ikke husker hva som skjedde.

- Han har det vanskelig og er i ubalanse, sier Lærum.

Åpen skole Den dreptes sju år gamle sønn går i 2. klasse på Åsenhagen skole på Skedsmokorset. Søndag ettermiddag var skolen åpen etter samråd mellom kommunen og den dreptes familie.

I tillegg til kommunens kriseteam var kommunelegen, presten, skolens rektor og noen av lærerne til stede.

- Det kom cirka 45 voksne og 20 barn. Vi diskuterte ikke selve drapssaken, men hva man forteller barna. Vi følger opp saken, men det blir ikke flere møter av dette slaget, sier kommunelege Hedi Anne Birkeland til NTB.

Politiet jobbet med å sikre spor etter at en 29 år gammel kvinne fredag ble funnet drept i et hus på Skedsmokorset.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!