Canada

Drapssiktet funnet død

Damien Sanderson, en av de to siktede etter knivdrapene i Canada er funnet død, melder politiet ifølge Reuters.

FUNNET DØD: Damien Sanderson, som er mistenkt for å stå bak en serie knivstikkinger sammen med broren Myles Sanderson er funnet død i Canada. Foto: Michael Bell/The Canadian Press via AP
FUNNET DØD: Damien Sanderson, som er mistenkt for å stå bak en serie knivstikkinger sammen med broren Myles Sanderson er funnet død i Canada. Foto: Michael Bell/The Canadian Press via AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK/OSLO (Dagbladet): Ti mennesker er drept og minst 15 såret i en serie knivstikkinger i Saskatchewan-provinsen søndag morgen lokal tid.

De to siktede, Damien og Myles Sanderson, var ifølge politiet brødre. Myles Sanderson er fortsatt på rømmen.

- Myles Sanderson kan på blitt skadd og kan forsøke å få medisinsk hjelp, sier politisjef Rhonda Blackmore i SAskatchewan Royal Canadian Mounted Police på en pressekonferanse, ifølge Reuters.

Politiet fikk den første meldingen før klokka 6 lokal tid, og deretter kom en rekke nødanrop. De to mistenkte har etter alt å dømme gått løs på folk på 13 forskjellige steder i urfolksreservatet James Smith Cree Nation og den lille byen Weldon, nordøst for Saskatoon.

- Sjokkerende

Reuters siterer lokale ledere i urfolkreferatet på at drapene er narkotikarelaterte. Angrepet er ett av de dødeligste i landets historie.

SISTE: Politiet i Canada melder om flere skyteepisoder i byen Langley, forstad til Vancouver, i Canada. Reporter: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer

- Gårsdagens angrep i Saskatchewan er sjokkerende og hjerteskjærende. Denne volden - eller alle former for vold - har ingen plass i landet vårt. Vi fortsetter selvfølgelig å overvåke situasjonen nøye, og vi ber alle om å følge alle oppdateringer fra myndighetene. Prioriteten er å holde deg og dine kjære trygge. Så vær så snill å vær forsiktig, sier Canadas statsminister, Justin Trudeau, ifølge CBS News.

- Livredde

Innbyggerne i området er rystet over hendelsen.

- Ingen i byen kommer noensinne til å sove igjen. De kommer til å være livredde for å åpne døra, sier beboer Ruby Works, som var nær venn av en av ofrene, til TV-kanalen.

Tidligere mandag skal ede to siktede ha blitt observert i en Nissan Rogue 336 kilometer fra stedet der knivstikkingene skjedde.

- Det er mye sorg. Det er mye angst i provinsen vår og i lokalsamfunnene våre i dag og i hele går, sier politisjef Evan Bray.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer