PÅGREPET ETTER KNIVSTIKKING: Det var natt til onsdag politiet rykket ut til dette huset på Grim og fant drapssiktedes 38-årige kone med dødelige stikkskader. Den siktede 30-åringen ble pågrepet på stedet. Foto: VEGARD NEKSTAD / FÆDRELANDSVENNEN
PÅGREPET ETTER KNIVSTIKKING: Det var natt til onsdag politiet rykket ut til dette huset på Grim og fant drapssiktedes 38-årige kone med dødelige stikkskader. Den siktede 30-åringen ble pågrepet på stedet. Foto: VEGARD NEKSTAD / FÆDRELANDSVENNENVis mer

Drapssiktet funnet i blodpøl på cella

Skulle framstilles for fengsling i dag etter knivdrapet på kona.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 30-åringen som er siktet for å ha knivdrept sin kone i Kristiansand natt til onsdag, ble i morges funnet bevisstløs på cella. Han ble i all hast fraktet til sykehus.

- Han har prøvd å ta livet av seg etter at det gikk opp for ham hva som er skjedd, forklarer mannens forsvarer Sveinung Søndervik Johnsen overfor Dagbladet.

Under frokosten Fædrelandsvennen skriver at 30-åringen ble funnet i en blodpøl av Kristiansand fengsels betjenter i 07.15-tida, under utdelingen av frokost. Ambulanse ble straks tilkalt, og mannen ble fraktet til Sørlandet sykehus. Han er nå utenfor livsfare.

- Han har mistet mye blod, men overlever, opplyser Johnsen til Dagbladet.

Advokaten har tidligere fortalt at klienten er svært nedbrutt etter drapet på kona. 30-åringen ringte etter alt å dømme selv til politiet drapsnatta og ble pågrepet i sin egen leilighet i bydelen Grim. Hans 38-årige kone ble funnet samme sted med dødelige stikkskader.

- Husker ikke noe Den drapssiktede, som politiet tror er fra Iran, satt onsdag og torsdag i avhør, og skal etter planen fengsles i dag. Han erklærer ikke straffskyld.

- Han sier han ikke husker noe av drapet, sier forsvarer Johnsen.

Advokaten forklarer at 30-åringen selv har plassert seg på drapsåstedet da drapet skjedde, og innser at det var han som påførte sin opprinnelig eritreiske kone de dødelige stikkene - men skal altså ikke ha noe minne om handlingen.

- Fengsling som planlagt Påtaleansvarlig ved Agder politidistrikt, Nils Grønås, opplyser at fengslingsmøtet vil bli gjennomført, selv om siktede er innlagt på sykehus.

- Det vil skje ved såkalt kontorforretning - der tingretten avgjør fengslingsspørsmålet uten uten at partene er til stede, forklarer Grønås overfor Dagbladet.

Forsvarer Johnsen framholder at klienten hans ikke er i stand til å samtykke at fengslingen skal foregå uten hans tilstedeværelse.

- Jeg skal diskutere dette med retten, sier han til Dagbladet.

Skulle sendes ut 30-åringen skulle etter planen sendes ut av Norge etter å ha fått endelig avslag på sin asylsøknad. Det er imidlertid fortsatt uklart hvilket statsborgerskap han faktisk har, og om han og den drepte kona formelt var gift.

- Disse tingene er fremdeles ikke brakt på det rene, og vi jobber med å få klarhet i dette, opplyser påtaleleder Grønås.

Dagbladet følger saken.

FORSVARER 30-ÅRINGEN: Advokat Sveinung Søndervik Johnsen er den drapssiktedes forsvarer. Han stiller seg kritisk til påtalemaktens ønske om at dagens fengslingsmøte gjennomføres mens hans klient er på sykehus. Foto: HENRIK HANSELMANN / SCANPIX
FORSVARER 30-ÅRINGEN: Advokat Sveinung Søndervik Johnsen er den drapssiktedes forsvarer. Han stiller seg kritisk til påtalemaktens ønske om at dagens fengslingsmøte gjennomføres mens hans klient er på sykehus. Foto: HENRIK HANSELMANN / SCANPIX Vis mer