Drapssiktet godtar fengsling

STAVANGER (Dagbladet): 26-åringen som er siktet for å ha drept en 53 år gammel mann i Stavanger julaften, aksepterer fire ukers varetektsfengsling. Derfor blir det ikke avholdt noe ordinært fengslingsmøte i Stavanger i dag, kun en kontorforretning der en dommer gjennomgår sakens dokumenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig gransker SEFO politiets opptreden i forkant av drapet. Mor til siktede varslet poltitiet om at hennes psykisk ustabile sønn kunne begå en alvorlig kriminell handling.

Politiet klarte ikke å gripe inn før drapshandlingen. 26-åringen fortalte sin mor at han hadde drept en mann. Hun ringte til politiet nok en gang, uten at henvendelsen førte til utrykning. Først da en svoger ble informert om hva som hadde skjedd, gikk drapsalarmen hos politiet.

26-åringen har over tid hatt tett kontakt med 53-åringen, etter at de traff hverandre på byen. Siktedes forsvarer, advokat Arvid Sjødin, antyder at forholdet ikke har vært helt frivillig fra hans klients side.

Den drapssiktede har to ganger vært innlagt ved Rogaland psykiatriske sjukehus, seinest i vår. Han er svært nedbrutt over det som skjedde i julehelga.