Drapssiktet hadde stukket av

En person er etterlyst etter drapet på en 27 år gammel mann på en gravlund i Oslo i går. En annen kan bli siktet om kort tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet forsøkte i natt å pågripe en 31 år gammel kosovoalbaner i en enebolig i Bærum utenfor Oslo. Da politiet kom, fant de ikke den ettersøkte 31-åringen, men kun en kvinne. Politiet har i dag foretatt en omfattende ransakelse i boligen i håp om å finne noe som kan knytte 31-åringen til drapet på gravlunden.

Etterlyst internasjonalt

Politiet har etterlyst 31-åringen internasjonalt. Han heter Rafet Hoxha og fikk oppholdstillatelse i Norge for ett år siden. Politiet har ikke noen bilder av 31-åringen som de kan offentliggjøre. Dette vanskeliggjør arbeidet med å spore han opp.

- Han er foreløpig siktet for forsettelig drap eller medvirkning til dette, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen til Dagbladet.no.

Siktelsen kan bli utvidet til å gjelde overlagt drap eller medvirkning til dette.

Kjente hverandre

Drapsetterforskerne mener at 31-åringen var den ene av de to ble sett løpende vekk fra Nordre Gravlund i Oslo i går. Etterforskningen så langt og funnet av den tomme boligen har styrket denne teorien. Politiet mener at de også vet hvem den andre personen er som ble sett løpende vekk etter drapet.

- Vi antar at han også er kosovoalbaner og at vi kjenner identiteten på han i løpet av det neste døgnet, sier Abrahamsen.

Den 27 år gamle marokkaneren med norsk statsborgerskap ble skutt og døde kort tid etter på Ullevål universitetssykehus. Han er ikke tidligere kjent for politiet.

Drapet har blitt beskrevet som en ren likvidering. Motivet for skytingen er uklart. De som skjøt, skal ha løsnet tre skudd inne på gravlunden som ligger tett inntil Ullevål universitetssykehus. Mye tyder på at de to som ble sett løpende vekk fra åstedet og den som ble skutt, hadde kjennskap til hverandre.

- Men jeg ønsker ikke å spekulere i hvorfor de skjøt eller motivet for ugjerningen, sier Abrahamsen.

Kjent av politiet

Han bekrefter at den ettersøkte 31-åringen har vært i politiets søkelys tidligere i forbindelse med straffbare forhold, men ønsker ikke å gå inn på hva slags forhold det er snakk om. Et våpen ble funnet på gravlunden kort tid etter skytingen, og politiet mener det dreier seg om drapsvåpenet.

DRAP:</B> Den 27 år gamle mannen ble funnet skutt på Nordre gravlund i går kveld. I dag lette politiet etter spor på åstedet.