Drapssiktet hengte ut kjendiser på internett

I dag framstilles Tore Iversen for varetektsfengsling, siktet for å ha skutt og drept en politimann. Forrige gang Tore Iversen ble omtalt i media, var han webmasteren som ble beskyldt for å henge ut kjendiser på Internett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han har tidligere vært i politiets søkelys for en rekke mindre alvorlige forhold, og på nettstedet han var webmaster for, glattcella.com, finnes det informasjon, artikler og bilder som omhandler politiet, fengsler og rettssystemet. Nettstedet, som er holdt i en humoristisk tone, har flere saker som viser anarkistiske holdninger og oppfordrer til lovbrudd eller gir informasjon som vil lette lovbrudd.

Omtalte lovbrudd

Flere faktiske lovbrudd er omtalt på nettstedet.

Glattcella offentliggjør bilnummer, merke og farge på en rekke av Oslo-politiets sivile politibiler.

Nettstedet har tester og kåringer av beste glattcelle, beste torpedoer og beste anabole steroider.

Nettstedet annonserer en parodi på et realityshow som har fått navnet «Døden på Oslo S». Der skal seks deltakere kjempe om å overleve 14 dager på Oslo S. Søkerne til showet må velge favorittvåpen.

Nettstedet hilser til kjente fengslede forbrytere, og gir leserne mulighet til å sende hilsener til andre straffedømte.

Men mest storm vakte Iversens nettsted da det offentliggjorde navnene på straffedømte kjendiser.

Kjendiser som Dag Erik Pedersen, Sølve Grotmol og Ove Nygren raste mot nettstedet i Se og Hør og Her og Nå. Iversen mente han ikke gjorde noe galt.

- Dette er offentlig informasjon som alle kan få fatt i. Vi ser på vårt nettsted som et hvilket som helst magasin. Vi vurderer ikke å fjerne sida, sa Iversen til Se og Hør i forrige uke.

Sidene med listene over de fengslede kjendisene ble seinere flyttet til et annet sted på nettsidene, der nettsurferne må betale for å få tilgang.

Før dette ble det avisskriverier da nettstedet viste bilder og film fra kjøring i 210 kilometer i timen på Mosseveien.

- Vi gjør dette for å få besøk til nettsida. Jo mer sprøtt vi finner på, desto flere er det som følger med. Jo mer vi finner på, jo flere gærninger er det som klikker seg inn på nettsida. Råkjøringen er bare for moro. Og vi er forsiktige. Onsdag var vi oppe i 240- 250 kilometer i timen, men det var for mye trafikk, så vi ga oss, fortalte Tore Iversen til OsloPosten.

Politiet tror ikke at motivet for drapet på politimannen Bjarte Berthelsen var hat mot politiet fra drapssiktede Tore Iversens side.

Dagbladet vet at politiet i Oslo var kjent med nettstedet Glattcella, men politifolk Dagbladet har vært i kontakt med har betraktet sida som ei tulleside, uten provoserende kraft.

Store planer

Iversen er vokst opp på Vålerenga i Oslo, og beskrives som svært initiativrik og allsidig, og har store planer for websatsingen.

«Vi har nå store lanseringsplaner for nye prosjekter i slutten av juni. Da blir det stor fest på et av Oslo's feteste utesteder, med internasjonale stjerne dj's og masse annet kult glattcella- stæsj. Vi kommer til å invitere fra 500 - 800 gjester inklusiv presse og vip's,» skrev han på nettstedet 10. mai i år.

Etter det Dagbladet erfarer skal Iversen ha vært i kontakt med utestedet Galleriet, der drapet i går skjedde, om å ha denne festen der.

I tillegg er Iversen daglig leder i selskapet ISC Security. Selskapet, som skal være helt nystartet, tar mål av seg til å kunne levere vektere, personlig sikkerhet, overvåking, konsulenter, transport og utstyr.

Knivstukket

I politiets registre er Iversen registrert med 12 forhold av mindre alvorlig karakter. Han har blant annet vært siktet etter løsgjengerloven og fikk et forelegg på 5000 kroner for legemsfornærmelse.

Han skal ha kommet i klammeri med en kriminell gjeng i Oslo, som flere ganger skal ha løsnet skudd mot ham. Han skal også ha blitt knivstukket av denne gjengen. Frykt for flere angrep skal være bakgrunnen for at han selv bar pistol.

KLOKKA 01.35: Bekjente av Tore Iversen forteller at han var i godt humør og hygget seg på nattklubben Galleriet før drapet.
GLATTSIDA.COM:Hjemmisida Tore Iversen driver sammen med flere kamerater har mye innhold på kant med loven.