Drapssiktet hevder hun knivstakk i nødverge

Den 21 år gamle kvinnen som er siktet for forsettlig drap på en 23 år gammel mann i Tromsø natt til onsdag, hevder at hun knivstakk ham i nødverge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til politiet har kvinnen forklart at hun knivstakk mannen i selvforsvar etter å ha blitt utsatt for vold og et seksualovergrep av mannen, som hun betraktet som en venn. Det opplyser kvinnens forsvarer, advokat Sven Crogh, til NTB. Advokaten sier kvinnen knivstakk vennen i en klassisk nødvergesituasjon.

Den drapssiktede kvinnen fikk onsdag kveld hjelp av psykiatrisk personell ved Universitetssykehuset Nord-Norge.

- Hendelsen har vært enormt traumatisk for henne, sier Crogh.

Han sier han ikke vet hvor lenge kvinnen og den drepte 23 åringen har vært venner, ut over at det ikke har vært et kortvarig vennskap.

Framstilles trolig torsdag

Kvinnen, som er hjemmehørende i Midt-Troms, blir trolig framstilt for varetektsfengsling torsdag, opplyste politistasjonssjef Kurt Pettersen i Troms politidistrikt på en pressekonferanse onsdag.

Mannen ble funnet død i en leilighet på Fagereng i Tromsø natt til onsdag. Politiet hadde da rykket ut til leiligheten etter at den siktede kvinnen selv meldte fra om det som var skjedd til AMK-sentralen i Tromsø.

Hørte «bråk»

Naboer NTB har vært i kontakt med forteller at de ved 01-tiden hørte «masse bråk» fra leiligheten, men at det brått ble stille.

- Jeg tenkte ikke mer over hva som var skjedd før politiet kom på døra og stilte spørsmål i forbindelse med en knivstikking, sier en av de nærmeste naboene til NTB.

Politiet opplyser at det ble funnet et stikkvåpen i leiligheten som de antar er drapsvåpenet, men vil ikke bekrefte om dette er en kniv.

- Denne naboobservasjonen stemmer overens med det bildet vi har. Det blir et sentralt poeng i etterforskningen å finne ut om noen har sett noe konkret i forhold til hva som skjedde i leiligheten, sier politistasjonssjef Kurt Pettersen til NTB.

- Uorden

Han understreker at det gikk «en viss tid» fra AMK-sentralen ble oppringt til politiet var på åstedet. De fant en leilighet som «bar preg av en viss uorden».

- Om dette skyldes kamp, slåsskamp eller festing, har vi ingen formening om nå. Vi vet heller ikke om det har vært andre enn de to til stede i leiligheten, men konstaterer at kvinnen var alene da vi kom til stedet, sier Pettersen.

Skadd

Den 21 år gamle kvinnen måtte til behandling på Universitetssykehuset Nord-Norge for lettere skader. Kurt Pettersen sier at de ikke vet om hun ble påført disse skadene av det antatte drapsvåpenet.

Både kvinnen og mannen er kjent for politiet i forbindelse med vinnings-, volds- og narkotikaforbrytelser. Begge er domfelte.

De to skal ha kjent hverandre fra før, men politiet kjenner ikke til detaljer i forholdet mellom dem.

- Vi har satt store ressurser inn i den tidlige etterforskningen av denne saken. Vi har opprettet en etterforskningsgruppe på 15 personer og håper å få fram alle eventualiteter i denne saken, sier kriminalavdelingsleder Einar Pedersen i Troms politidistrikt. (©NTB)

DREPT:</B> Det var i denne leiligheten på Fagereng utenfor Tromsø at en mann ble funnet død natt til onsdag.