Tiltalt for partnerdrap:

Drapssiktet hevder kona døde av vådeskudd

Påtalemyndigheten er ikke enig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 51 år gamle mannen som er tiltalt for forsettlig drap på sin kone på Gran på Hadeland i januar, erkjente ikke straffskyld da rettssaken startet i Gjøvik tingrett mandag.

Mannen hevdet i retten at hans 42 år gamle kone ble truffet av et vådeskudd, melder NRK.

Påtalemyndigheten mener på sin side at mannen skjøt kona med forsett lørdagskvelden 9. januar. Ifølge tiltalen ble kvinnen skutt på kloss hold med en rifle. Skuddet traff blant annet hjertet og lungene og hun døde nærmest umiddelbart.

I forbindelse med varetektsfengslingen kommenterte Gjøvik tingrett at det var påfallende at kona ble skutt dagen etter at hun informerte mannen om at hun ville gå fra ham etter 20 års ekteskap.

Forsvarsadvokat Harald Stabell sier hans klient har erkjent uaktsomt drap, men ikke forsettlig drap. Ifølge Stabell vil mannens egen forklaring, sammen med de tekniske funnene og psykiatriske uttalelser, være sentrale i saken.

Uaktsomt drap har en strafferamme på inntil seks år, mens forsettlig drap gir minimum åtte års fengsel. Den rettspsykiatriske undersøkelsen konkluderte med at tiltalte er tilregnelig.

Mannen er også tiltalt for ikke å ha oppbevart skytevåpen forsvarlig og for å ha hatt et våpen han ikke hadde tillatelse til å eie. Jaktriflen var registrert på offeret.

Det er satt av fem dager til saken i Gjøvik tingrett. (NTB)