SIKTET FOR DRAP: I denne boligblokka på Frogner bodde Pål Stener Johannessen (90), som ble funnet død 14. mars. Politiet mener han ble drept av sin 60 år gamle hushjelp. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SIKTET FOR DRAP: I denne boligblokka på Frogner bodde Pål Stener Johannessen (90), som ble funnet død 14. mars. Politiet mener han ble drept av sin 60 år gamle hushjelp. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Drapssiktet hushjelp (60) innrømmer å ha vært i bygget kvelden Pål (90) døde

Men nekter for å ha noe med dødsfallet å gjøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo-politiet jobber fortsatt for fullt med etterforskningen etter at en 60 år gammel kvinne forrige uke ble pågrepet og siktet for å ha drept Pål Stener Johannessen (90) i hans hjem på Frogner.

Johannessen ble funnet død av ansatte i alarmselskapet Hjelp24 etter at en sikkerhetsalarm ble utløst. En lege slo på stedet fast at 80-åringen hadde dødd en naturlig død, og liket ble fraktet til kapellet.

Neste dag tok imidlertid Johannessen advokat gjennom mange år, Børre Hagen, kontakt med politiet. Han kom med opplysninger som gjorde at politiet valgte å hente liket for en obduksjon - uten at den 60 år gamle kvinnen visste om det.

- Det var et sammenfall av omstendigheter som gjorde at jeg valgte å kontakte politiet, sier Hagen til Dagbladet.

I den foreløpige obduksjonsrapporten konkluderer rettsmedisinerne med at den 90 år gamle mannen ble kvalt.

Var i bygget En drøy uke etter at Johannessen døde, og etter at han var begravet, ble kvinnen, som jobbet som Johannesens hjemmehjelp, pågrepet og siktet for å ha drept ham. Den drapssiktede kvinnen har sittet i lange avhør.

Dagbladet får bekreftet fra kilder i politiet at kvinnen har vedgått at hun skal ha vært i bygget kvelden Johannessen ble kvalt. Hun nekter imidlertid ethvert kjennskap til det politiet mener er et drap.

Kvinnen sitter varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, og politiet er svært tilbakeholdne med opplysninger om saken.

TRYGGHETSALARM:  Pål Stener Johannessen (90) utløste en sikkerhetsalarm fra sin leilighet 14. mars. Det var da vaktselskapet kom til leiligheten at han ble funnet død. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TRYGGHETSALARM: Pål Stener Johannessen (90) utløste en sikkerhetsalarm fra sin leilighet 14. mars. Det var da vaktselskapet kom til leiligheten at han ble funnet død. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

- Hun erkjenner ikke straffskyld. Utover dette ønsker jeg ikke å si mer om denne saken nå, sier politiadvokat Pål Fredrik Hjort Kraby til Dagbladet.

- Hvor var siktede da liket ble funnet?

- Det vil jeg ikke kommentere. Da er vi ikke på slike detaljer jeg ikke kan svare på nå, sier Hjort Kraby.

Strenge restriksjoner Kvinnens forsvarer, Øystein Storrvik, sier 60-åringen fortsatt er overrasket over pågripelsen og siktelsen, og at hun nekter straffskyld. Han vil ikke kommentere om kvinnen var tilstede i bygget kvelden Johannessen døde.

- Hun sitter varetektsfengslet med strenge restriksjoner, så det er veldig lite jeg kan kommentere nå, sier Storrvik.

Politiet mener at den 60 år gamle hjemmehjelpen drepte Johannessen natt til 14. mars i år, og at motivet var 90-åringens arv - hun stod nemlig som enearving til hans formue i testamentet.

Den 90 år gamle mangemillionæren hadde i tillegg til den 60 år gamle kvinnen også en yngre kvinne jobbende for seg igjennom den kommunale hjemmetjenesten.

Ifølge VG skal 90-åringen ha ønsket å stryke 60-åringen som enearving og heller testamentere arven til den yngre hjemmehjelpen.

Skatteunndragelse Hjort Kraby har tidligere opplyst om at den siktede kvinnen og Johannessen har kjent hverandre i mange år, og at kvinnen ikke er tidligere straffedømt.

Den drapsiktede kvinnen skal også ha jobbet som hjemmehjelp for Johannessens avdøde søster.

DRAPSETTERFORSKNING: - Hun erkjenner ikke straffskyld. Utover dette ønsker jeg ikke å si mer om denne saken nå, sier politiadvokat Pål Fredrik Hjort Kraby. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
DRAPSETTERFORSKNING: - Hun erkjenner ikke straffskyld. Utover dette ønsker jeg ikke å si mer om denne saken nå, sier politiadvokat Pål Fredrik Hjort Kraby. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer

Dagbladet får opplyst at kvinnen i tillegg til den alvorlige drapssiktelsen også etterforskes for skatteunndragelse, og at politiet nå vil undersøke samtlige stedet hvor hun tidligere har jobbet.

Ifølge politiadvokat Hjort Kraby er obduksjonsrapporten av Johannesen ventet å komme først om fire uker.

Politiadvokaten bekrefter overfor Dagbladet at den foreløpige rapporten er klar, men sier at han ikke vil kommentere denne.

FUNNET DØD: Pål Stener Johannessen ble funnet død i sitt hjem 14. mars. En lege slo først fast at det var snakk om en naturlig død. Foto. Privat
FUNNET DØD: Pål Stener Johannessen ble funnet død i sitt hjem 14. mars. En lege slo først fast at det var snakk om en naturlig død. Foto. Privat Vis mer