Drapssiktet husker ingenting

19-åringen som er siktet for drap og drapsforsøk i Orkdal i natt forklarer seg i kveld til politiet. Mannen husker ingenting etter gårsdagens nachspiel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 16 år gammel gutt er død og en 19 år gammel kvinne ble funnet hardt skadd ved Lauvåsen fritidspark i Orkdal i dag morges.

En 19-åring ble funnet sovende ved siden av ofrene, og etter ransakelse og utvidet prøve av blodet på mannen ble han siktet for drap og drapsforsøk.

Husker nachspiel

- Mannen sitter i avhør. Han har forklart at han var på fest i fritidsparken og at han deretter var med på et nachspiel. Etter at han forlot nachspielet omkring tre eller halv fire husker mannen ingenting, sier politiinspektør Kjell Erik Waclawczyk ved Uttrøndelag politidistrikt til Dagbladet. - Vi regner ikke med at hukommelsen hans blir særlig bedre utover kvelden.

Til NTB sier Waclawczyk i kveld at han vil be om fire ukers varetekstfengsling for 19-åringen.

Stump vold

De to voldsofrene var påført store hodeskader, og politiet tror ugjerningen er begått med en stump gjenstand. Politiet har karakterisert saken som «merkelig».

Den siktede 19-åringen ble i ettermiddag satt i kontakt med advokat, men han har ikke vært i en slik tilstand at han kunne avhøres før i kveld.

Politiet vet ikke om 19-åringen har noen form for relasjon med ofrene, men antar at han har kommet til åstedet etter ofrene.

Sov ute

Paret ble ifølge VG Nett observert sittende og pratende i en bil sammen med en tredje, svært beruset person i 4-5-tida i morgentimene i dag. Det var meningen at de to vennene skulle sove i bilen i natt. Senere kom et vennepar som også la seg til å sove bilen. Da skal den den berusede 19-åringen ha forlatt bilen. Da venneparet også la seg i bilen gikk de to ofrene ut og la seg på bakken ved siden av. Paret som sov i bilen er blitt avhørt, men de har ikke kunnet fortelle noe.

Alvorlige skader

16 år gamle Morten Kristiansen var fortsatt i live da han ble funnet, men døde senere. Kvinnen som ble funnet har fått meget alvorlige skader, men skal være utenfor livsfare. Regionssykehuset i Trøndelag opplyser at kvinnen er operert og ligger på intensivavdelingen. Det er ennå umulig å si hvor alvorlige skader kvinnen har.

- Tilstanden er stabil. Vi foretar en ny undersøkelse i morgen, fram til da holdes hun i dyp søvn, sier vakthavende lege til Dagbladet.

Morten Kristiansen var fra Trondheim og gikk sammen med den 19 år gamle kvinnen, som er fra Nord-Norge, på Øya landbruksskole i Midtre Gauldal. Kvinnen er russ ved skolen i år. Den siktede mannen er fra Orkdal.