Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapssiktet i Ålesund domfelt en rekke ganger for grov vold og knivbruk

Drapet på en ung mann i Ålesund mandag skyldtes trolig en krangel i rusmiljøet om rundt 20.000 kroner. Den siktede er flere ganger dømt for lignende forhold.

PÅGREPET: En mann er død etter en voldsepisode i Ålesund sentrum mandag ettermiddag. Politiet har pågrepet en 29-åring som er siktet for forsettlig drap. Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet
PÅGREPET: En mann er død etter en voldsepisode i Ålesund sentrum mandag ettermiddag. Politiet har pågrepet en 29-åring som er siktet for forsettlig drap. Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 29 år gamle mannen som har erkjent drapet er flere ganger tidligere dømt for voldsbruk, ifølge NRK. Han hevder imidlertid at drapet skjedde i selvforsvar, og må ses i sammenheng med et basketak med flere medlemmer av rusmiljøet i Ålesund.

- Det startet med et verbalt slagsmål, som utartet til et fysisk slagsmål og det endte opp med bruk av kniv, sier forsvarer Reidar Andresen til TV 2.

Konflikten som endte i at en 19 år gammel mann ble liggende igjen død, ble utløst av en uoverensstemmelse over rundt 20.000 kroner. Knivdrapet skjedde da 29-åringen skulle hjelpe en kamerat med å kreve inn penger fra en annen person i byens rusmiljø, ifølge Andresen.

Flere ganger voldsdømt

Mannen er nå siktet for forsettlig drap, og har ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld. Han samtykker til varetektsfengsling mens politiet etterforsker saken.

Den drapssiktede mannen er en kjenning av det lokale politiet og har blitt en domfelt 13 ganger for voldsbruk, narkotikalovbrudd og tyveri. Senest for et års tid siden, ble han dømt for å ha knivstukket en mann flere ganger i kroppen og ansiktet. Også denne episoden hadde tilknytning til et angivelig narkotikaoppgjør, ifølge NRK.

Kan bli utvidet

Drapet fant sted i utenfor Scandic i Ålesund sentrum mandag ettermiddag, og ble først rapportert av politiet som en alvorlig voldshendelse. Flere personer var involvert i hendelsen, og straffesaken kan bli utvidet.

- Per nå er det kun én som er siktet, men vi etterforsker saken bredt for å sikre at vi har fått med oss alt, sa politiadvokat Inger Myklebust Ferstad til NTB mandag kveld.

Ålesundspolitiet holder pressekonferanse om status i etterforskningen klokka 13 tirsdag.

NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!