Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapssiktet i Bergen forstår ikke at han må være fengslet

En 48 år gammel mann er varetektsfengslet i fire nye uker, siktet for å ha drept sin kone i Åsane i Bergen.

DRAPSETTERFORSKNING: En 48 år gammel mann stiller seg helt uforstående til at han må sittet varetektsfengslet i ytterligere fire uker, siktet for å ha drept sin kone i dette huset i Åsane i Bergen. Han nekter straffskyld. Foto: Leif Stang/Dagbladet
DRAPSETTERFORSKNING: En 48 år gammel mann stiller seg helt uforstående til at han må sittet varetektsfengslet i ytterligere fire uker, siktet for å ha drept sin kone i dette huset i Åsane i Bergen. Han nekter straffskyld. Foto: Leif Stang/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forsvarsadvokat Erik Johan Mjelde sier til Dagbladet at hans klient stiller seg helt uforstående til siktelsen om drap. Fengslingsmøtet i Bergen tingrett gikk også i dag for lukkede dører.

- Han har allerede sittet to uker i full isolasjon og ytterligere to uker i varetekt. Nå har Bergen tingrett kommet til at det er skjellig grunn til mistanke og at han derfor må bli i varetekt i ytterligere fire uker, Min klient er svært skuffet og har anket kjennelsen til Gulating lagmannsrett. Vi forventer at anken blir behandlet i løpet av uka, sier Mjelde.

- Uklar dødsårsak

48-åringen ble første gang varetektsfengslet 19. juni, siktet for å ha drept sin 42 år gamle kone i deres felles hjem i bydelen Åsane i Bergen. Han har hele tida nektet straffskyld.

Obduksjonsrapporten fra Gades institutt ved Universitetet i Bergen viser at dødsårsaken er uklar.

Kvinnen ble funnet død i ekteparets soverom 25. april i år. Ektemannen ble pågrepet 17. juni, nesten to måneder etter at kvinnen ble funnet død. Politiet mener at drapet skal ha vært planlagt.

Erik Johan Mjelde sier at hans klient opplever situasjonen som helt absurd. Han har mistet sin kone og kontakten med deres sønn som er i seks, sju årsalderen.

- Ikke bevis

Politiet skal jobbe etter en teori om at drapet var planlagt. VG har tidligere publisert opplysninger om at siktede forsøkte å øke verdien av livsforsikringen til konen kort tid før hun ble funnet død. Det skal også være opplysninger i saken om at mannen har kjøpt sovemedisiner som han kan ba brukt for å ta livet av konen.

- Vi mener det ikke finnes bevis i saken som underbygger politiets siktelse. Vi skulle gjerne ha kommentert opplysninger som er kommet fram i media, men vi er avskåret fra det ettersom saken har gått for lukkede dører. Min klient mener bevisene som er grunnlag for politiets teori ikke holder, sier Mjelde.

Den avdøde kvinnen hadde jobbet i åtte år ved en arbeidsplass i Bergen. Hennes fagfelt var IT og programmering. Mannen og kvinnen har opprinnelse fra to forskjellige land.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!