Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapssiktet i Monika-saken fengslet i åtte uker

Møtte ikke i Bergen tingrett.

NY FENGSLING: Den 32 år gamle litaueren som er siktet for å ha drept åtte år gamle Monika Sviglinskaja er i dag varetektsfengslet i nye åtte uker.
Foto: Privat / NTB scanpix
NY FENGSLING: Den 32 år gamle litaueren som er siktet for å ha drept åtte år gamle Monika Sviglinskaja er i dag varetektsfengslet i nye åtte uker. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Hordaland politidistrikt har i dag fått kjennelse i Bergen tingrett for å holde den 32 år gamle litaueren varetektsfengslet i nye åtte uker.

Monika Sviglinskaja ble funnet død i leiligheten hun bodde i sammen med moren i Sund kommune på Sotra 14. november 2011. Den tidligere samboeren til Monikas mor ble pågrepet og siktet for forsettlig drap 21. oktober 2014 og har vært i varetekt siden da.

Tingrettsdommer Beate Blom skriver i fengslingskjennelsen at det er tilstrekkelig objektive holdepunkter for at siktede, dersom han løslates, vil se seg tjent med å forlate landet. Retten mener at fortsatt varetektsfengsling i åtte uker ikke er et uforholdsmessig inngrep, og at fortsatt fengsling er tilstrekkelig begrunnet.

Møtte ikke Retten har dermed tatt politiets begjæring til følge, noe som betyr at den drapssiktede 32-åringen må sitte i varetekt fram til 8. april.

Den drapssiktede mannen, som en periode var stefar for Monika, har ved hjelp av sin forsvarer samtykket i at fengslingsspørsmålet kunne avgjøres som en kontorforretning uten rettsmøte. Det var derfor ingen som møtte til rettsforhandlinger i Bergen tingrett i dag.

Siktede har nå bedt om å få oppnevnt ny forsvarer. Det skal være Åsmund Sandland.