Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapssiktet i opptak: - Vi var i Tinas leilighet etter drapet og hentet ting

I et lydopptak politiet har fått i Tina Jørgensen-saken hevder den drapssiktede 36-åringen at de tok seg inn i Tinas leilighet gjennom et vindu.

BODDE 200 METER FRA ÅSTEDET: I et lydopptak forteller 36-åringen som først ble pågrepet og siktet for drapet på 20 år gamle Tina Jørgensen at én av de fire siktede tok seg inn i leiligheten til Tina etter drapet for å skjule spor. Tinas leilighet lå i de hvite trehusene under Bybrua, som man kan se på dette bildet. Foto: Dagbladet
BODDE 200 METER FRA ÅSTEDET: I et lydopptak forteller 36-åringen som først ble pågrepet og siktet for drapet på 20 år gamle Tina Jørgensen at én av de fire siktede tok seg inn i leiligheten til Tina etter drapet for å skjule spor. Tinas leilighet lå i de hvite trehusene under Bybrua, som man kan se på dette bildet. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rogaland-politiet undersøker om en eller flere av de siktede i Tina-saken kan ha vært inne i leiligheten hennes etter at hun ble drept natt til 24. september 2000.

- Vi var tilbake og hentet noen ting i Tinas leilighet. Det sykeste var at typen hennes lå der og sov, hevder 36-åringen, som ble pågrepet først i saken, i et av opptakene som ble overlevert politiet.

Innholdet i lydopptaket var årsaken til at han og de medsiktede ble satt under etterforskning. Mannens forsvarer, Odd Rune Torstrup, sier han ikke ønsker å kommentere saken. Politiet ønsker heller ikke å kommentere Dagbladets opplysninger.

- Jeg hadde jo snakka med henne på mobilen et par dager før. Flere ganger, hevder 36-åringen, som i ungdomstida skal ha hatt et nært forhold til Tina.

- Husker ikke I opptaket sier mannen videre at en av de siktede tok seg inn gjennom et vindu. Dagbladet får opplyst at politiet har undersøkt om det kan være mulig å ta seg inn på denne måten, og at de har gått gjennom de tekniske undersøkelsene fra 2000.

I opptaket snakker 36-åringen også om ei veske og en mobiltelefon, og at han ikke vet hvor tingene ble av. Tinas veske med filofax og mobiltelefon har aldri blitt funnet.

- Jeg husker ikke helt, men hvis det var jeg som tok hånd om det, kastet jeg det, sier han i opptaket.

- For fantastisk - Det som kommer fram på dette opptaket er så fantastisk at det selvfølgelig ikke er riktig. Samlet sett går dette opptaket i alle retning, sier Olav Sylte, som forsvarer en av de andre siktede i saken. Han sier videre at dette er opplysninger som for politiet er lett etterprøvbare.

- Når noen påstår at de har brutt seg inn gjennom et vindu, skal det fint gå an å sjekke om dette stemmer. Politiet var jo og foretok undersøkelser i leiligheten i 2000, sier Sylte, som lenge har argumentert for at siktelsene mot hans klient er basert på psykiatri og oppspinn.

- Ukjent for meg Tinas leilighet på Grasholmen i Stavanger ligger omtrent 200 meter fra åstedet på Sølyst, hvor politiet mener Jørgensen ble slått i hjel.

SNAKKER PÅ OPPTAKET: Denne 36-åringen fra Lyngdal snakker på opptaket som ble levert inn til politiet i sommer, og som var årsaken til at de andre tre ble pågrepet og siktet for drapet på Tina Jørgensen natt til 24. september 2000. Foto: Privat
SNAKKER PÅ OPPTAKET: Denne 36-åringen fra Lyngdal snakker på opptaket som ble levert inn til politiet i sommer, og som var årsaken til at de andre tre ble pågrepet og siktet for drapet på Tina Jørgensen natt til 24. september 2000. Foto: Privat Vis mer

Atle Helljesen, som forsvarte Tina Jørgensens tidligere kjæreste, som var siktet i saken, sier opplysningene er ukjente for ham.

- Det er så vidt jeg vet ukjent for ham at det skal ha vært andre i leiligheten den natta. Min klient kom dit i tretida på natta, sier Helljesen til Dagbladet.

Han er nå bistandsadvokat for ekskjæresten.

VG har tidligere skrevet at mannen i avhør har sagt at han var i Tinas leilighet tidligere på kvelden, og at han sammen med henne måtte gjemme seg - fordi kjæresten kom hjem.

Rogaland-politiet jobber nå med å forsøke å verifisere innholdet i de ulike opptakene.

- Vi lytter på det vi får inn, gjør vurderinger og sjekker den informasjonen vi får. Opplysningene vi får som peker i en retning, forsøker vi å kontrollere med andre opplysninger, sier etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl til Dagbladet.

BEVIS: Tinas veske med filofax og mobiltelefon har aldri blitt funnet. 36-åringen som nå er siktet for drapet, snakker om gjenstandene på opptaket som er levert inn til politiet.
BEVIS: Tinas veske med filofax og mobiltelefon har aldri blitt funnet. 36-åringen som nå er siktet for drapet, snakker om gjenstandene på opptaket som er levert inn til politiet. Vis mer

Han ønsker ikke å kommentere innholdet i opptakene, eller Dagbladets opplysninger om at 36-åringen har forklart at flere av de siktede var i Tinas leilighet etter at hun var drept.

Lappen Som VG først kunne fortelle fant politiet en lapp i leiligheten, som inneholdt en rekke navn, blant annet en lapp med navn og telefonnummer til en av mennene som nå er drapssiktet.

Politiet gikk seinere ut og sa at lappen ble skrevet av Tinas samboer etter at hun forsvant, og at den inneholdt flere navn som samboeren skrev ned i letefasen, da han ønsket å ta kontakt med en rekke mennesker for å finne ut hvor hun kunne være.

Flere kilder har oppgitt at mistanken mot de fire er svekket. De ble løslatt 9. oktober. Siktelsene er opprettholdt, men flere av forsvarerne har sagt at de forventer at siktelsene frafalles.

- Jeg har gjort mye rart De fire mennene, tre av dem på 36 og én på 38, ble alle pågrepet onsdag og torsdag 16. og 17. september. De ble egentlig varetektsfengslet i fire uker, men alle fire ble løslatt etter tre uker.

Etterforskningen av de fire mennene startet etter at politiet fikk et lydopptak av en samtale mellom 36-åringen som først ble pågrepet og et vitne. 36-åringen var ikke klar over at samtalen ble tatt opp. Fredag ble det kjent at politiet har fått ytterligere et opptak, som inneholder flere nye opplysninger om saken. Også dette er et opptak av samtaler mellom 36-åringen og vitnet.

Alle de siktede nekter straffskyld. Forsvarerne Odd Rune Torstrup og Thomas Randby ønsker heller ikke å kommentere denne saken, hvor førstnevnte forsvarer mannen på opptaket. Dagbladet har ikke lyktes med å komme i kontakt med Trond Wåland, den siste forsvareren i saken. En av de siktede 36-åringene har sagt til Stavanger Aftenblad at han ikke forstår hvorfor han er dratt inn i saken.

- Jeg er hundre prosent sikker på at jeg ikke har noe med denne saken å gjøre. Greit. Jeg har gjort mye rart i min ungdom, men det er et avsluttet kapittel. Jeg forstår ikke hva jeg har gjort for å fortjene å bli dratt inn i dette, sa 36-åringen til avisa.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!