Drapssiktet i «Skorpionmann»-saken løslatt

Siktelsen opprettholdes for to andre menn i 20-åra.

FUNNET DØD: Arshad Tofiq Mohammad Taher ble funnet død i vannet ved Trøsken bru i Sarpsborg lørdag 8. juni. Tre personer ble pågrepet og siktet. Nå er de to.  Foto: Politiet / NTB scanpix
FUNNET DØD: Arshad Tofiq Mohammad Taher ble funnet død i vannet ved Trøsken bru i Sarpsborg lørdag 8. juni. Tre personer ble pågrepet og siktet. Nå er de to. Foto: Politiet / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre menn var varetektsfengslet for drapet på Arshad Tofiq Mohammad Taher (30) i Sarpsborg og nå er de to. En 25 år gammel mann ble torsdag løslatt, melder Østfold politidistrikt.

- Ut i fra hva etterforskningen har avdekket, er det ikke lenger skjellig grunn til mistanke mot ham for medvirkning til drapet. Det er overordnet påtalemyndighet som har myndighet til å endelig frafalle siktelsen, skriver politiet i en pressemelding.

For de to andre, født i 1988 og 1993, opprettholdes siktelsen for forsettelig drap eller medvirkning til forsettelig drap. De begjæres i dag varetektsfenglet i fire nye uker med brev og besøkskontroll, skriver politiet og henviser til fare for bevisforspillelse.

Politiet vil begjære lukkede dører «av hensyn til den pågående etterforskingen», og nekter derfor også å offentliggjøre ytterligere detaljer om motiv og hvordan 30-åringen ble drept.

Irak-kurderen Arshad Tofiq Mohammad Taher, lenge bare kjent som «Skorpionmannen» på grunn av en tatovering, ble funnet drept i vannet ved Trøsken bru i Sarpsborg lørdag 8. juni. Tatoveringen ble «særdeles viktig» i identifikasjonsarbeidet av liket som hadde ligget en stund i vannet.