Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Drapssiktet i Tromsø var utvist fra Norge

Den drepte skal være ekskjæresten.

UTLEIEBOLIG: Drapet skjedde i denne utleieboligen sør på Tromsøya. Foto: Lars Andersen
UTLEIEBOLIG: Drapet skjedde i denne utleieboligen sør på Tromsøya. Foto: Lars Andersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: På pressekonferansen klokka 15 bekreftet politiet at den siktede og avdøde har hatt et kjærlighetsforhold. Siktede er en 27 år gammel asylsøker som oppgir å være fra Kongo, avdøde er en norsk 32-årig kvinne.

Politiet bekreftet at den siktede har et utvisningsvedtak på seg, og opplyste at han den seinere tida har bodd i utleieleiligheten der drapet fant sted. De ville imidlertid ikke si noe om motivet.

TROMSØ/OSLO (Dagbladet): Nordlys skriver at de sitter på detaljer om gårsdagens drap i Tromsø, hvor en kvinne 30-åra ble drept. Ifølge avisa er den siktede mannen kvinnens ekskjæreste.

Nordlys skriver videre at den utenlandske mannen ønsket å gifte seg med kvinnen, men at forholdet tok slutt. Han ble pågrepet på åstedsadressen i Røstbakken sør på Tromsøya.

Nekter avhør

Hvorvidt kvinnens nei var motiv for drapet, vites ikke; mannen har nektet å forklare seg inntil han får en forsvarer, hvilket først nylig har skjedd.

Politiet ønsker ikke å kommentere avisas opplysninger, og viser isteden til pressekonferansen som er planlagt klokka 15.

Åstedet er et hus som inneholder tre leiligheter. Verken den siktede eller den avdøde er registrert på adressen, ifølge Nordlys.

Ifølge iTromsø var den avdøde kvinnen norsk og ansatt i kommunens omsorgstjeneste.

- Det er en tragisk hendelse. Det er et tap først og fremst for de pårørende, venner og familie, men det er også et tap for Tromsø kommune å miste en verdifull ansatt, sier fungerende ordfører i Tromsø, Jarle Aarbakke, til Dagbladet.

- Velstående strøk

Utleieboligen ligger litt tilbaketrukket til, og naboer Dagbladet har snakket med, forteller at de ikke trodde det bodde folk i huset nå. Flere forteller at studenter bor der til vanlig, men at det i det siste har vært stille.

- Jeg sto og så på da politiet var her i går. De tok seg av situasjonen på en veldig ordentlig måte, sier en nabo, som ikke ønsker å stå fram med navn.

- Dette er egentlig et velstående og fint strøk i Tromsø, så det er rart at noe sånt skjer her, sier en nabo.

Ingen av naboene Dagbladet snakket med, kjente noen av dem som er involvert i saken.

- Dette er tragisk, sørgelig. Ingen ønsker noe slikt i sitt hus, sier husets eier, en mann tidlig i 60-åra, til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!