Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapssiktet italiener avhøres i dag

Politiet vet lite om mannen som angrep samboerpar i parykk og kvinneklær.

PÅGREPET: Denne jakka og parykken ble funnet ikke langt fra åstedet. Politiet tror den etterlyste 47-åringen hadde kledd seg ut i dameklær. Politiet fortalte i går at de vet lite om den drapssiktede, som ble pågrepet seint i går kveld. Foto: Politiet
PÅGREPET: Denne jakka og parykken ble funnet ikke langt fra åstedet. Politiet tror den etterlyste 47-åringen hadde kledd seg ut i dameklær. Politiet fortalte i går at de vet lite om den drapssiktede, som ble pågrepet seint i går kveld. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 47 år gamle italieneren Almir Ros, alias Gianluca Ros, ble i natt pågrepet og er siktet for drap og drapsforsøk etter at han gikk til angrep på et homofilt samboerpar i en lavblokk på Etterstad seint lørdag kveld.

Den siktede ble i går etterlyst og politiet beskrev at at han gikk i kvinneklær og en blond parykk under hendelsen der en 40 år gammel mann ble drept, og en 35-åring ble alvorlig skadd av et stikk- eller huggvåpen. Drapsmannen ventet i oppgangen utenfor parets leilighet etter at de kom hjem fra ferie, og slo til mot dem før de kom seg inn i leiligheten.

Avhøres i dag Det skal i dag gjennomføres avhør av siktede Ros. Politiet skal også rundspørre flere naboer i området. Italieneren vil tidligst bli framstilt for varetksfengsling i morgen.

- Avhøret av siktede og den foreløpige obduksjonsrapporten blir det sentrale i dag, sier politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til NTB.

Hun sier den foreløpige obduksjonsrapporten sannsynligvis vil foreligge i løpet av dagen, men at det er for tidlig å si om politiet vil si noe om innholdet i den.

Lite informasjon Politiet opplyste til Dagbladet i går at de vet forholdsvis lite om den siktede mannen, men at de har vært i kontakt med italiensk politi.

Politiet bekreftet seint søndag kveld at han ble pågrepet innendørs i Oslo sentrum.

- Vi kan bekrefte at den etterlyste mannen nå er pågrepet. Mannen ble pågrepet uten dramatikk, innendørs i Oslo sentrum. Det er takket være tips fra noen som kjente han igjen som førte oss til mannen, sier operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, Tor Gulbrandsen, til Dagbladet.

Dagbladet snakket i går kveld med en rekke naboer og bekjente av samboerparet. Ingen av de dro kjensel på den siktede mannen, selv ikke etter politiets etterlysning. Det skal i dag foretas rundspørring av flere naboer, opplyser politiet til NTB.

Samboere Den skadde mannen bodde sammen med den drepte. De to skal ha hatt et forhold over lengre tid, opplyser Metlid til Dagbladet, som leder for seksjonen for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt.

RUNDSPØRRING: Politiet skal i dag rundspørre flere naboer etter drapet som skjedde i oppgangen i leilighetsbygget. Foto: Trym Mogen / Dagbladet
RUNDSPØRRING: Politiet skal i dag rundspørre flere naboer etter drapet som skjedde i oppgangen i leilighetsbygget. Foto: Trym Mogen / Dagbladet Vis mer

- De to hadde vært på reise, og var på vei til å låse seg inne da gjerningsmannen slo til, sa hun i går kveld.

Ifølge politiet er det en kobling, altså en personlig relasjon, mellom den etterlyste 47-åringen og mannen i midten av 30-åra som nå ligger hardt skadd på sykehus.

- Det har vært kontakt og relasjon mellom den skadde og mistenkte. Vi tror ikke de er tilfeldige ofre. Foreløpig vil vi ikke si noe om motiv eller hva som kan være bakenforliggende. Vi har våre teorier og forsøker å få inn mest mulig fakta og få pågrepet gjerningspersonen, sier Metlid.
 
Det har ikke lykkes Dagbladet å få tak i Metlid mandag morgen.

SAMBOERE: Den alvorlig skadde mannen og den drepte mannen var samboere i leiligheten på Etterstad. Politiet bekrefter at drapssiktde Ros hadde en relasjon til den hardt skadde mannen i midten av 30-åra. Foto: Trym Mogen / Dagbladet
SAMBOERE: Den alvorlig skadde mannen og den drepte mannen var samboere i leiligheten på Etterstad. Politiet bekrefter at drapssiktde Ros hadde en relasjon til den hardt skadde mannen i midten av 30-åra. Foto: Trym Mogen / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling