Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapssiktet italiener er tidligere dømt for drapsforsøk i London

Knivstakk romkamerat i 2008, ifølge TV2.

PÅGREPET: Denne jakka og parykken ble funnet ikke langt fra åstedet. Politiet tror den etterlyste 47-åringen hadde kledd seg ut i dameklær. Politiet fortalte i går at de vet lite om den drapssiktede, som ble pågrepet seint i går kveld. Foto: Politiet
PÅGREPET: Denne jakka og parykken ble funnet ikke langt fra åstedet. Politiet tror den etterlyste 47-åringen hadde kledd seg ut i dameklær. Politiet fortalte i går at de vet lite om den drapssiktede, som ble pågrepet seint i går kveld. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Italieneren Almir Ros ble i natt pågrepet og siktet for forsettlig drap og drapsforsøk etter angrepet på et samboerpar på Etterstad lørdag kveld.

Italieneren har siden klokka 14 i dag sittet i avhør hos politiet.

Nå melder TV2.no at italieneren også er tidligere straffedømt for drapsforsøk på en 47-åring i London i 2008. Han fikk da seks års fengsel for å ha knivstukket en av samboerne sine i et bokollektiv med en 40,6 centimeter lang kniv.

Angrep samboerpar Politiet tror ikke Etterstad-angrepet lørdag kveld er snakk om blind vold motfremmede, og sier italieneren skal ha kjent den skadde 35-åringen fra før av.

- Det har vært kontakt og relasjon mellom den skadde og mistenkte. Vi tror ikke de er tilfeldige ofre. Foreløpig vil vi ikke si noe om motiv eller hva som kan være bakenforliggende, sier politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til Dagbladet søndag kveld.

Da samboerparet kom hjem til leiligheten sin lørdag kveld, etter en ferie, ventet italieneren i trappeoppgangen. Han angrep dem med et stikk- eller hoggvåpen før paret rakk å komme seg inn i leiligheten.

Naboer som hørte rop om hjelp, varslet politiet. Den ene mannen (40) døde av skadene, mens den andre (35) ble alvorlig skadd.

ANGREPET HER:  Et samboerpar ble lørdag kveld angrepet utenfor leiligheten sin i en boligblokk på Etterstad i Oslo. Den ene mannen (40) døde og den andre ble hardt skadd. Foto: Trym Mogen / Dagbladet
ANGREPET HER: Et samboerpar ble lørdag kveld angrepet utenfor leiligheten sin i en boligblokk på Etterstad i Oslo. Den ene mannen (40) døde og den andre ble hardt skadd. Foto: Trym Mogen / Dagbladet Vis mer

- Den ettersøkte skal ha stått og ventet på paret, men vi kan ikke svare på hvordan han har kommet seg inn i bygningen, sier Metlid til Dagbladet.

I kvinneklær Politiet mener italieneren tok på seg parykk og kvinneklær, før han angrep paret. En leopardkåpe og en blond parykk ble funnet i en skråning nedenfor boligblokkene.

Tilstanden til den skadde 35-åringen er alvorlig, men stabil.

- De var et par som var mye ute og reiste. De var også veldig snille og imøtekommende folk, og det var stille og rolig her. Det var ingenting som tydet på at noe slikt skulle skje med dem, sier en av naboene som også var tidligere arbeidskollega med den drepte 40-åringen til Dagbladet.

SAMBOERE: Den alvorlig skadde mannen og den drepte mannen var samboere i leiligheten på Etterstad. Politiet bekrefter at drapssiktde Ros hadde en relasjon til den hardt skadde mannen i midten av 30-åra. Foto: Trym Mogen / Dagbladet
SAMBOERE: Den alvorlig skadde mannen og den drepte mannen var samboere i leiligheten på Etterstad. Politiet bekrefter at drapssiktde Ros hadde en relasjon til den hardt skadde mannen i midten av 30-åra. Foto: Trym Mogen / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media