Drapssiktet kan ha flere identiteter

25-åringen som er siktet for drapet på Marita Strøm, har en annen alder og identitet i Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen skal være sju år eldre og ha et annet navn, opplyser politiet i Nord-Irak til Aftenposten. Dersom opplysningene stemmer kan mannen ha fått norsk statsborgerskap på falsk grunnlag og dermed miste sitt norske statsborgerskap.

38 år gamle Marita Strøm fra Namsos ble drept i Nord-Irak på fredag. Hun ble skutt i brystet to ganger og døde momentant. Den fem år gamle datteren ble truffet av et streifskudd.

Familien i Norge fikk vite at Marita Strøm ble drept da en bil passerte og noen skjøt mot henne, men politiet i Nord-Irak avviser denne teorien. De har pågrepet Strøms ektemann (25) for drapet. Mannen er etter det Dagbladet forstår, varetektsfengslet i Suleimaniya.

Har flere navn

Ektemannen er 25 år gammel, ifølge de norske papirene hans. Mannen har norsk statsborgerskap. Nå skriver Aftenposten at mannen er arrestert under en annen identitet. Ifølge myndighetene i Nord-Irak er mannen 32 år.

Det er ikke uvanlig at personer endrer navn og personinformasjon når de søker asyl i Norge.

- Det er ganske vanlig å oppgi en annen identitet i forbindelse med en asylprosess, sier Trude Falch. Hun er stedlig representant for Norsk Folkehjelp i området.

Politiet i Suleimaniya jobber ut fra en teori om at flere personer har deltatt i drapet. Politiet mener at det er blitt skutt både i og utenfor bilen Marita Strøm satt i. Ifølge VG er flere familiemedlemmer og to venner av det norsk-kurdiske ekteparet også arrestert i saken.

De tre barna som plutselig har mistet sin mor, bor nå hos farens familie i Nord-Irak. Marita Strøms familie ønsker å få barna hjem til Norge så fort det lar seg gjøre. Trude Falch har besøkt barna og mener at de etter forholdene har det bra. Den drapssiktede har tre søstre som tar seg av barna.

- Jeg vil prøve å besøke dem i løpet av dagen, sier hun.

DREPT I NORD-IRAK: 38 år gamle Marita Strøm fra Namsos.