Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapssiktet kan miste norsk statsborgerskap

Skaffet seg pakistansk pass for å reise til Mekka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 24 år gamle norskpakistaneren som er siktet for drap i Islamabad, skaffet seg pakistansk pass før pilegrimsreisen til Mekka.

Dermed står hjelpen fra norske myndigheter i fare.

Mannen risikerer dødsstraff dersom han blir dømt etter siktelsen for bortføring, voldtekt og drap på en sju år gammel jente i oktober.

Lørdag trakk han tilbake tilståelsen og sa at den skyldtes mishandling og slag med køller fra politiet.

24-åringen har kone og barn i Oslo og norsk statsborgerskap.

Men ifølge hans forsvarer, advokat Abid Q. Raja, skal han også ha skaffet seg et pakistansk pass.

Det gjorde han for å komme seg til Mekka på den pakistanske pilegrimskvoten, som er betydelig større enn den norske.

- Mannen har fått norsk statsborgerskap etter søknad, og har norsk pass. Jeg har ingen konkret info om at han ikke skal være norsk borger, men vi er jo klar over at myndighetene i Pakistan har gått ut ifra at han er pakistansk borger. Dette er forhold som vi nå forsøker å klarlegge, sier den norske ambassadøren Aud Marit Wiig til NRK.

I FENGSEL, MISTENKT FOR VOLDTEKT OG DRAP: Den 24-årige familiemannen sitter nå i fengsel i Islamabad. Han tilstod tidligere i uka både overfor politiet og media, men har nå trukket tilbake tilståelsen.
I FENGSEL, MISTENKT FOR VOLDTEKT OG DRAP: Den 24-årige familiemannen sitter nå i fengsel i Islamabad. Han tilstod tidligere i uka både overfor politiet og media, men har nå trukket tilbake tilståelsen. Vis mer

Nå undersøker norske myndigheter hvordan mannen skaffet seg det pakistanske passet, skriver Aftenposten.

Dersom 24-åringen har kjøpt eller på annen måte skaffet seg et falskt pakistansk pass - er han sikret bistand fra norske myndigheter.

Men dersom han søkte formelt og skaffet passet på lovlig vis - mister han etter alt å dømme retten til hjelp fra norske myndigheter.

Grunnen er at dobbelt statsborgerskap er ulovlig etter den norske statsborgerloven.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling