Drapssiktet: Kidnappet 17-åring

Mannen i 30-åra som er siktet for drap på en jevnaldrende mann i Københavngata i Oslo denne uka, er tidligere dømt for en rekke forhold.

DØD: En person døde av skadene han fikk utenfor Anker apartments onsdag. Foto: Erik Johansen / NTB
DØD: En person døde av skadene han fikk utenfor Anker apartments onsdag. Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Publisert

Mannen i 30-åra som er siktet for knivdrapet på Rodeløkka i Oslo natt til onsdag, er tidligere dømt for å ha kidnappet ei 17 år gammel jente.

Drapsofferet, også han en mann i 30-åra, ble funnet livstruende skadd utenfor Anker Apartments og døde seinere på sykehus. Den siktede ble pågrepet i sitt hjem kvelden etter, og blir i dag framstilt for varetektsfengsling.

Ifølge NTB godtar mannen fengsling i fire uker. Han har et langt kriminelt rulleblad.

Da Dagbladet var i kontakt med hans forsvarer Jan Christian Kvanvik torsdag ettermiddag hadde han ikke tatt stilling til skyldspørsmålet.

Fungerende leder for drapsavsnittet i oslopolitiet, Ingebjørg Hansen, opplyste til Dagbladet torsdag at de mente at det hadde vært en konflikt mellom avdøde og siktede, men at det var for tidlig å si noe om motiv for drapet.

Dommene mot mannen er også omtalt av TV 2.

Øksetrusler

Han ble i 2004 dømt i kidnappingssaken, sammen med tre andre menn. Ifølge dommen ble jenta truet med kniv og lagt i bagasjerommet på en bil da hun skulle betale for en hund hun hadde kjøpt; den nå drapssiktede mannen kjørte bilen.

Ute i skogen stoppet bilen, ifølge dommen. De fire mennene truet jenta med at de ville hogge av henne armen om hun ikke ga dem 15 000 kroner. Deretter tok de med jenta til en leilighet og holdt henne fastlenket i nesten ett døgn.

Deretter forsøkte de å utpresse faren til jenta for pengene. De ble pågrepet av politiets beredskapstropp etter at faren hadde overlevert deler av pengene.

Dømt flere ganger

Mannen i 30-åra ble idømt seks måneders fengsel for frihetsberøvelse og utpressing, mens de andre fikk 180 timers samfunnsstraff.

Mannen er i tillegg tidligere dømt for blant annet vold, ran og besittelse av narkotika.

I 2016 ble han blant annet dømt for å ha slått en person i hodet med batong i Oslo sentrum, så han måtte sy flere sting.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer