Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  Drapssiktet kjørt av dama

Politiet tror den yngste av de drapssiktede avfyrte det dødelige skuddet mot Kjell Anders Hoverud (27), og at kjæresten til 18-åringen har hjulpet til med flukten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDEFJORD (Dagbladet):

Det er som tatt ut av en skrekkfilm: Med et velrettet skudd i hodet ble Kjell Anders Hoverud likvidert i et sandtak i Kodal i Vestfold 16. august. Eksperter fra Kripos-finkjemmer fortsatt åstedet på jakt etter prosjektilet, avfyrt fra en 9 mm pistol.

-  Vi er ikke ferdige med undersøkelsene der den drepte ble funnet, men jeg vil ikke kommentere hva vi leter etter, sier etterforskningsleder Rina Stokke Charalampaki til Dagbladet.

Lokket

Politiets teori er at Hoverud ble lokket i en felle. Etter drapet skal de siktede ha satt fyr på bilen i Stokke. Vitner så to personer flykte fra stedet, men først mange uker seinere ble bilbrannen koblet til forsvinningen og drapet på Hoverud.

Politiet mener at den 24 år gamle drapssiktede kvinnen hentet kjæresten og kameraten etter bilbrannen og drapet. Underveis ble drapsvåpenet dumpet. Det er fortsatt ikke funnet.

Politiet slapp i går fri en av de fem siktede. 31-åringen skal ha klart å reinvaske seg i sine forklaringer. To av de siktede, en 23-åring og den 24 år gamle kvinnen, godtok i går varetektsfengsling.

Melder seg

18-åringen, som regnes som hovedmannen, sitter allerede varetektsfengslet etter et brutalt knivoverfall. Han har nektet å forklare seg om drapet.

Den siste siktede, en 32-åring fra Sandefjord, har vært på frifot, men har varslet at han vil melde seg for tingretten i Sandefjord i dag.

-  Min klient nekter enhver befatning med drapet. Han har holdt seg vekk fra politiet for å tenke seg om, sier advokat Jonny Sveen til Dagbladet. Han møter med sin klient i Sandefjord tingrett i dag. Der vil også politiet stille med begjæring om varetektsfengsling. 32-åringen håper på å bli løslatt.

FORSVARER 32- ÅRINGEN: Advokat Jonny Sveen.
DREPT: Kjell Anders Hoverud (27) ble skutt og drept 16. august i år.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media