Drapssiktet krever erstatning

Somalieren som er siktet etter trikkedrapet på Bislett i Oslo 3. august, vil fremme erstatningskrav overfor Ullevål universitetssykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Siktedes advokat, Heidi Bache Wiig, sier at mange kanskje vil finne det på kanten at en pasient som er utskrevet og begår drap, reiser krav om erstatning. Men Bache-Wiig synes erstatningskravet i dette tilfelle er berettiget.

- Det er en enorm belastning å få en dom for drap, særlig når du vet at du søkte hjelp for å unngå nettopp slike handlinger og ikke fikk hjelp. Min klient fikk ikke tilbud om oppfølging av spesialhelsetjenesten, slik han har krav på, da han ble utskrevet fra Ullevål universitetssykehus. I stedet ble han utskrevet til absolutt intet.

Ikke bestemt

Hun sier erstatningskravet onsdag ettermiddag er under utarbeidelse og at kravets omfang ennå ikke er avgjort.

- Den kritiske rapporten fra fylkeslegen i Oslo og Akershus onsdag har gitt oss flere knagger å henge kravet på. Den viktigste er kanskje at det ikke ble laget noen individuell plan for min klient da han ble utskrevet. Hadde han fått oppfølging, kunne drapet vært unngått. Han hadde krav på oppfølging av spesialhelsetjenesten etter utskrivelsen, men det har Ullevål universitetssykehus ikke overholdt, sier Bache-Wiig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer