Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapssiktet krever løslatelse for å la seg avhøre

Den drapssiktede samboeren til Linda Didriksen krever at han løslates når varetektsfengslingen går ut 15. august, ellers vil han ikke la seg avhøre av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

20-åringen har nektet å la seg avhøre siden 29. juni. Nå sier han at han er villig til å snakke med politiet hvis han løslates. I tillegg krever han en viss begrensning i de nye avhørene, og at politiet ikke dveler ved hans tidligere forklaringer, skriver Nordlandsposten.

- Siktede har krevd at han ikke blir ytterligere fengslet for at han skal ha muligheten til å begynne på studier til høsten, sier 20-åringens forsvarer Roald Angell.

Den siktede hevder også at den senere etterforskningen viser at drapet på Linda Didriksen ikke kan ha foregått slik politiet mener.

Politiinspektør Ann Rødvei sier at kravene fra den siktede 20-åringen er av en slik karakter at de er umulig å imøtekomme for politiet. Hun avviser også spekulasjoner om at politiet kommer til å løslate den siktede 15. august.

- Påtalemyndigheten har aldri uttalt at siktede blir sluppet løs. Det er det andre som har spekulert i og tolket dit hen. Det vi har sagt er at vi i hovedsak håper å bli ferdig med etterforskningen til fengslingsperioden går ut 15. august. Da vil vi ta opp til vurdering om det fortsatt er behov for videre varetektsfengsling, sier Ann Rødvei.

Den siktede 20-åringen var samboer med 18 år gamle Linda Didriksen som ble meldt savnet fra sitt hjem på Ørnes i Meløy kommune 2. juni i fjor. Under et søk ved Storvikskaret i Gildeskål kommune 1. juni i år fant politiet levningene av henne. 15. juni ble 20-åringen pågrepet og siktet for å ha tatt livet av Linda Didriksen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media