Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapssiktet kvinne (28) jobbet som hjelpepleier

Hadde bare bodd hos den drepte kunstneren Turid Holter (75) i rundt to uker. Ble anbefalt av tidligere leieboer.

DREPT: Turid Holter (75) ble funnet drept i sitt hjem i Fredrikstad. Bildet er fra åpningen av hennes siste siste separatutstilling ved Østfold Kunstnersenter. Foto: privat
DREPT: Turid Holter (75) ble funnet drept i sitt hjem i Fredrikstad. Bildet er fra åpningen av hennes siste siste separatutstilling ved Østfold Kunstnersenter. Foto: privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 28 år gamle kvinnen som er siktet for å ha drept den anerkjente kunstneren Turid Holter (75) ble i dag framstilt for varetektsfengsling i Fredrikstad tingrett.

Forhandlingene ble ført for lukkede dører.

28-åringen ble i går innlagt på akuttpsykiatrisk avdeling, men ble i dag dimmitert og møtte selv i retten. Hun ble varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Hjelpepleier Kvinnens forsvarer, advokat Vigdis Brandstorp, sier at hun har bedt om en psykiatrisk vurdering av sin klient.

- Hun har en historikk med psykiske plager, sier Brandstorp til Dagbladet.

Advokaten legger til at klienten er svært lei seg for det som er skjedd.

28-åringen jobber som hjelpepleier, men har den siste tida vært sykmeldt. Hun var leieboer hos den anerkjente tekstilkunstneren, og hadde bare bodd der i rundt to uker.

28-åringen ble anbefalt Holter av en tidligere leieboer som også jobber i helsevesenet.

Ukjent motiv Drapssiktede ble i går omtalt som en kjenning av politiet. Hun skal også ha hatt rusproblemer. Kvinnen skal aldri ha vært i kontakt med politiet i forbindelse med voldssaker.

- Hun har aldri tidligere vært tiltalt i noen straffesak, sier forsvarer Vigdis Brandstorp.

Ifølge Brandstorp skal hun ikke ha tilkjennegitt noe tydelig motiv for drapet.

DRAPSETTERFORSKNING: 75-åringen ble funnet død i dette huset i Fredrikstad i går kveld. Funnet fikk politiet å starte drapsetterforskning. Foto: John Terje Pedersen
DRAPSETTERFORSKNING: 75-åringen ble funnet død i dette huset i Fredrikstad i går kveld. Funnet fikk politiet å starte drapsetterforskning. Foto: John Terje Pedersen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media