DRAP: Her blir offeret, som politiet mener er en 36 år gammel iraker, båret ut fra boligen på Mortensrud i Oslo. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
DRAP: Her blir offeret, som politiet mener er en 36 år gammel iraker, båret ut fra boligen på Mortensrud i Oslo. Foto: Thomas Rasmus Skaug/DagbladetVis mer

Drapssiktet kvinne (34) sier hun ikke husker alt

Avhørt i nærmere fem timer i går. Mener hammerdrapet på Mortensrud er en personlig tragedie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Kvinnen (34) som ringte politiet fra en leilighet på Mortensrud i 10.45-tida i går og fortalte at hun hadde slått en mann i hodet med en hammer, er siktet for forsettlig drap.

I går kveld satt hun i avhør i nærmere fem timer.

- Hun har ikke tatt stilling til straffskyld ennå, sier advokat Siri Barfod, som forsvarer den 34 år gamle kvinnen, opprinnelig fra Iran.

- Tragedie Advokaten sier at hennes klient synes saken er en personlig tragedie.

- Dette er en tragedie for hennes familie. Hun er bare opptatt av sin ektemann og deres barn, sier Barfod.

Hun forteller at hun har forklart seg til politiet om hva som skjedde i familieboligen på Mortensrud i går morges. Barna på seks og ti år hadde dratt på skolen og ektemannen var på jobb.

- Husker ikke alt Etter at politiet ankom ble det som trolig er en 36 år gammel mann, som beskrives som en bekjent av familien, funnet livløs i leiligheten. Han ble like etter konstatert død av ambulansepersonell. På stedet var også kvinnen. Ifølge politiet var hun helt rolig da politiet kom.

- Hun har forklart seg, men sier hun ikke husker alt, sier advokat Barfod.

- Hun har gitt uttrykk for at hun ikke har villet at dette skulle skje, at det var et uhell, sier forsvareren til aftenposten.no.

Politiet hadde i går kveld ikke med 100 prosents sikkerhet fastslått den dødes identitet, men går ut fra at det dreier seg om en 36 år gammel mann fra Irak.

Politiet nærmer seg et motiv Politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved vold- og sedelighetsavsnittet i Oslo-politiet opplyser at de vil avhøre siktede igjen. Også ektemannen må muligens inn til nye vitneavhør.

- Det begynner å danne seg et bilde av motivet, men vi går ikke ut med noe rundt dette på nåværende tidspunkt i etterforskningen, sier Rohde til Dagbladet.

Arbeidet videre med å få offerets identitet på det rene pågår nå hos Rettsmedisinsk institutt.

- Vi håper å få noe derfra i løpet av dagen, opplyser Rohde.

Visste ikke Dagbladet var i går kveld i kontakt med den drapssiktedes ektemann. Han opplyste at han ennå ikke hadde fått vite hvem den drepte mannen er.

- Jeg vet ikke hvem han er. Om jeg får et navn og bilde, kan det være at jeg gjenkjenner ham, men i kveld har jeg ikke peiling, fortalte han.