FUNNET PÅ HOTELLROM: Kvinnens 67-årige ekssamboer ble funnet død i et rom på First Hotel i Kristiansand, som nå er nedlagt. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FUNNET PÅ HOTELLROM: Kvinnens 67-årige ekssamboer ble funnet død i et rom på First Hotel i Kristiansand, som nå er nedlagt. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Drapssiktet kvinne (42) ble ilagt besøksforbud mot ekssamboeren

Ble også anmeldt for å ramponere bilen hans og bruke bankkortet hans samme natt som han døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 42-årige Agder-kvinnen som er siktet for å ha tatt livet av sin far i 2002 og sin ekssamboer på et hotellrom i 2014, ble i 2011 ilagt besøksforbud mot sistnevnte, går det fram av rettsdokumenter. Det går også fram at hun var anmeldt for å ramponere bilen hans og bruke bankkortene hans, bl.a. natta da han døde.

- Fryktet for driften

Den 67-årige ekssamboeren drev en kiosk i Kristiansand, og anmeldte kvinnen bl.a. for å dukke opp der og rive ned ting fra disken, i tillegg til å skjelle ham ut foran kunder. Mannen var redd opptrinnene kunne gå ut over driften.

Han anmeldte også kvinnen, som han hadde to barn med, for å følge etter ham i bil, oppsøke ham hjemme, og sjikanere ham gjennom oppringninger og SMS-er.

På grunnlag av dette ila politiet kvinnen besøksforbud mot ekssamboeren med virkning fra månedsskiftet februar/mars 2011. Forbudet ble imidlertid opphevet av Kristiansand tingrett drøye tre uker seinere, og gjaldt altså ikke da mannen ble funnet død tre år seinere.

«Etter rettens oppfatning er det på bakgrunn av bevissituasjonen ikke grunn til å tro at den forbudet er rettet mot, uten besøksforbud vil begå en straffbar handling overfor [ekssamboeren], og heller ikke at hun vil forfølge eller på annet vis krenke [ekssamboerens] fred», skriver tingretten i kjennelsen av 28. mars 2011.

Retten begrunnet opphevelsen av forbudet med at kvinnen og ekssamboeren hadde to barn sammen, og at «den anførte fredskrenkelsen må antas å være av begrenset karakter».

Nektet alt

Tingretten legger vekt på at eksparet hadde «en forhistorie», og at kvinnen hadde stikk motsatt forklaring av 67-åringen; hun benektet å ha laget opptrinn i kiosken, og forklarte at det var han som fulgte etter henne i bil, noe hun skal ha ringt politiet om.

Avgjørende var det også at det fantes få om noen bevis som kunne underbygge mannens versjon; politiet avhørte ingen vitner, og la ikke fram bevis for at kvinnen sendte de sjikanøse SMS-ene.

Av kjennelsen går det fram at 67-åringen i oktober og desember 2008 anmeldte ekspartneren for bl.a. vold, tyveri og skadeverk mot bilen hans. Heller ikke dette blir tillagt vekt i rettens avvisning av politiets begjæring om forlenget besøksforbud - fordi de anmeldte forholdene ikke ble etterforsket.

Av et rettsdokument fra april i fjor går det dessuten fram at den nå drapssiktede kvinnen to ganger ble anmeldt for å ha stjålet og brukt ekssamboerens bankkort - i mars 2013 og 6. april året etter, samme dato som han døde. Det var politiet som sto for sistnevnte anmeldelse.

Den 42-årige kvinnen ble i går pågrepet og siktet for drap på ekssamboeren og faren. Hun ble i dag fengslet for fire uker, hvorav to uker i full isolasjon - i tråd med politiets begjæring.