Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapssiktet lege (57) løslatt fra varetekt

57-åringen må melde seg for politiet hver uke, må gi fra seg passet og får ikke forlate landet.

DRAPSSIKTET LEGE LØSLATT: Den 57 år gamle drapssiktede legen ble i dag løslatt fra varetekt. Han er fortsatt siktet for drap og mistanken er ikke svekket, ifølge politiet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
DRAPSSIKTET LEGE LØSLATT: Den 57 år gamle drapssiktede legen ble i dag løslatt fra varetekt. Han er fortsatt siktet for drap og mistanken er ikke svekket, ifølge politiet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 57 år gamle Oslo-legen, som er siktet for å ha drept sin samboer Anne Linell Sundt (39) i desember 2014, er løslatt fra varetekt.

Det bekrefter politiadvokat Sturla Henriksbø overfor Dagbladet.

- Siktelsen mot ham opprettholdes. Mistanken er ikke svekket, sier Henriksbø.

Anne Linell Sundt ble funnet død i sitt hjem 12. desember i fjor og politiet etterforsket dødsfallet som mistenkelig. Ni måneder senere ble hennes samboer, den 57 år gamle legen, pågrepet på sin arbeidsplass. Politiet mener han ga henne en dødelige dose med medisiner. Han nekter straffskyld.

Passbeslag I ettermiddag kunne den siktede mannen spasere ut av Halden fengsel til sin ventende familie. Han har sittet fengslet siden september i fjor. Selv om politiet nå har valgt å ikke begjære mannen videre varetektsfengslet, har han gått med på betingelser i frihet.

- Han vil i tiden fremover være undergitt ukentlig meldeplikt, passbeslag, og får ikke reise ut av landet, sier Henriksbø.

Bakgrunnen for at politiet løslater siktede er at de mener det ikke er fare for at mannen kan ødelegge bevis eller påvirke vitner i saken lenger.

- Vi mener vi nå har kommet til et punkt hvor vi har sikret de vesentligste vitneforklaringene og bevis i saken slik at det ikke lenger er fare for at siktede kan påvirke vitner eller forspille bevis. Det anses ikke å være fare for gjentakelse, og utreiseforbudet og passbeslaget reduserer hans mulighet for å rømme utenlands slik at det er ikke lenger grunnlag for varetektsfengsling. Siktede vil derfor få være på frifot gjennom den resterende etterforskningen og frem til en senere hovedforhandling, sier Henriksbø.

Jobber for henleggelse Politiet har gjennomført mange avhør i saken, av personer i siktedes krets og andre. Politiet har gjort en rekke beslag hjemme hos siktede og på mannens legekontor. Det er gjort beslag i en rekke telefoner og andre elektroniske artikler i saken.

DØDE: Anne Linell Sundt (39). Foto: Privat
DØDE: Anne Linell Sundt (39). Foto: Privat Vis mer

Siktedes forsvarer, advokat Arild Holden i advokatfirmaet Elden, mener løslatelsen var på tide og at det ikke har vært grunnlag for å varetektsfengsle ham.

- Jeg mener dette viser at mistanken ikke er så sterk. Det er ikke noe nytt i saken og vi vil jobbe for å få saken henlagt, sier Holden til Dagbladet.

De etterlatte etter Anne Linell Sundt sin bistandadvokat, advokat Cathrine Møller Faaberg i advokatfirmaet Hjort, sier hun tar løslatelsen til etterretning, og at hun på nåværende tidspunkt ikke har kommet med sine klienter for å orientere om løslatelsen.

Testament Politiet undersøker blant annet om det kan foreligge et økonomisk motiv i saken. Politiet mener siktede hadde økonomiske problemer og de mener han var med å forfalske et testament etter Anne Linell Sundt.

I ukene etter at Sundt døde mener politiet at den siktede legen forsøkte å få vitner til å signere et testament. Etter det Dagbladet kjenner til blir han tilgodesett flere millioner kroner, sletting av gjeld og disponeringsrett av kvinnens villa i testamentet. To personer signerte testamentet i januar i år. De er siktet for dokumentforfalskning. De har overfor politiet tilstått at de signerte og tilbakedaterte testamentet til mai i 2014, altså før Sundt døde.

De to vitnene beskrives å være perifert bekjente av avdøde, etter det Dagbladet får opplyst.

Politiet har fått dokumentet analysert på et laboratorium i Tyskland som har konkludert med at blekket på signaturene er mye ferskere enn blekket i den øvrige testamentteksten. Siktede nekter for å ha forfalsket testamentet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram