Drapssiktet løslatt

En drapssiktet mann fra Nes er løslatt etter en foreløpig rettsmedisinsk rapport om en 51 år gammel mann som døde i forbindelse med et slagsmål i Vormsund natt til 18. mai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den foreløpige rapporten konkluderer med at de slagene og sparkene som den 51 år gamle mannen ble tildelt, ikke i seg selv har vært dødelig, opplyser politiadvokat Tom Danielson ved Romerike politidistrikt.

- Foreløpig er det ikke påvist noen dødsårsak, og det ligger an til en endring av siktelsen mot den 35 år gamle mannen når vi får den endelige rettsmedisinske rapporten, sier Danielson til NTB.

Ingen vitner

Det var ingen vitner da 35-åringen tildelte 51 åringen slag og spark. De to hadde møtt hverandre tidligere på kvelden da det brøt ut håndgemeng i en drosjekø, men det var ikke i dette håndgemenget at dødsfallet skjedde.

Opptakten til dødsfallet skjedde da siktede og tre andre skulle sette seg i en drosje som var bestilt og betalt på forhånd etter en dansefest på Vormsund i Akershus. En utenforstående prøvde å ta den bestilte drosjen, og dermed oppsto det et basketak. I slagsmålet som oppsto, kjente 35-åringen at han ble dratt tilbake av en person. Det var 51-åringen som dro ham bakover.

Slag og spark

Tumultene roet seg, og de fire satte seg inn i bilen og kjørte. Den siktede ble sluppet av noen hundre meter unna utenfor hjemmet sitt, men gikk ikke inn fordi han så en samling med biler og folk et stykke unna. Han gikk bort dit med tanke på å få være med på et nachspiel. På veien traff han 51-åringen som hadde dratt ham bakover i håndgemenget. Det oppsto munnhuggeri dem imellom, og 35-åringen tildelte mannen spark og slag slik at han ble liggende, ifølge politiet.

- Det kan bare ha gått et par minutter fra slagene falt til mannen døde, sier Danielson. Han ble funnet raskt, og 35-åringen som bega seg på hjemveien, meldte seg selv for politiet.

(NTB)