Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapssiktet løslatt

En av de to siktede i drapssaken har blitt løslatt, melder Adresseavisen.

DREPT: Cathrine Sand ble drept på Lademoen i Trondheim i oktober. Foto: Trøndelag politidistrikt
DREPT: Cathrine Sand ble drept på Lademoen i Trondheim i oktober. Foto: Trøndelag politidistrikt Vis mer

To menn på 38 og 46 år, som begge ble pågrepet på åstedet, har sittet i varetekt siden Cathrine Sand (39) ble drept i en leilighet på Lademoen i Trondheim 29. oktober.

Nå melder Adresseavisen at 38-åringen ble løslatt kort tid etter at han møtte i et rettslig avhør fredag.

- Han er fortsatt siktet. Det er opp til statsadvokaten å avgjøre hva som skjer videre i saken, sier politiadvokat Hans Vang til Dagbladet.

Styrker forklaringen

38-åringen er altså fortsatt siktet for forsettlig drap, i likhet med 46-åringen. Politiadvokat Vang forteller til Dagbladet at den yngste siktede har avgitt flere forklaringer til politiet og at politiet har undersøkt disse opp mot andre momenter i saken.

Politiet har også gjennomført en rekonstruksjon med 38-åringen.

- Etter påtalemyndighetens syn styrker dette forklaringen han har gitt tidligere til politiet, som innebærer at han ikke har hatt noen rolle i drapet, sier Vang.

Vang bekrefter at den siktede mannen har forklart at han var vitne til at den andre siktede utførte drapet.

Drept med kniv

Fredag kunne politiadvokat Vang opplyse til Adressa at politiets etterforskning av drapet går over i en ny fase, og at de dermed kan dele nye opplysninger med offentligheten.

- Dette er blant annet innholdet i den foreløpige obduksjonsrapporten og at vi har brukt mye etterforskningskraft på å undersøke om det har vært flere i leiligheten da drapet skjedde. Så langt er det ingen indikasjoner på det.

I den foreløpige obduksjonsrapporten konkluderes det med at 39-åringen døde som følge av forblødning etter stikk- eller skjæreskade i brystkassa. Det er funnet to slike skader på avdøde.

Torsdag ble det kjent at en av de siktede har forklart at Sand ble drept med kniv. I et fengslingsmøte 26. november hevdet den 38 år gamle siktede at kvinnen lå på sofaen og at den andre siktede knivstakk henne, ifølge NRK.

- Vi har beslaglagt en kniv på åstedet, og de øvrige funnene i saken er så langt forenelige med at denne kniven kan ha blitt brukt, sier Vang, men understreker at det er for tidlig å si noe sikkert om det.

Dømt til psykisk helsevern

Nå styrkes mistanken mot den andre siktede i saken, altså 46-åringen.

- Når den ene siktede løslates, så innebærer det at mistanken er tilsvarende styrket mot den andre siktede som fortsatt er fengslet, sier Vang.

Vang forteller at det var en nær slektning av 46-åringen som ringte politiet.

- Vedkommende sa at hun hadde fått en oppringning av siktede om at Cathrine Sand lå i leiligheten hans og han trodde hun var død.

Videre forklarer Vang at den yngste siktede skal ha vært på besøk i leiligheten, mens Sand hadde delvis tilhold i leiligheten.

Den eldste av de to ble dømt i Stavanger til tvungent psykisk helsevern i 2017 etter å ha satt fyr på to hus. Mannen er forsøkt avhørt av politiet, men uten hell. Han vil bli underlagt en judisiell observasjon for å klarlegge om han er strafferettslig tilregnelig.