BODDE TROLIG SAMMEN: Både den drepte kvinnen og den drapssiktede mannen var registrert som beboere i dette huset på Grim, men var ikke gift. Politiet prøver nå å finne ut hvilken relasjon de hadde til hverandre. Foto: VEGARD NEKSTAD / FÆDRELANDSVENNEN
BODDE TROLIG SAMMEN: Både den drepte kvinnen og den drapssiktede mannen var registrert som beboere i dette huset på Grim, men var ikke gift. Politiet prøver nå å finne ut hvilken relasjon de hadde til hverandre. Foto: VEGARD NEKSTAD / FÆDRELANDSVENNENVis mer

Drapssiktet mann (30) skulle sendes ut av landet

Har fått endelig avslag på asylsøknaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND/OSLO (Dagbladet): Den 30-årige mannen som er siktet for å ha drept en 38-årig kvinne i Kristiansand i natt, skulle sendes ut av landet etter å ha fått endelig avslag på sin asylsøknad, opplyser politiet til Dagbladet.

- Han fikk avslag på asylsøknaden i juli i fjor, og skulle sendes ut. Han søkte imidlertid om omgjøring av utsendelsesvedtaket, men fikk avslag før jul, sier Geir Hansen, politioverbetjent og etterforskningsleder ved Agder politidistrikt.

Ringte trolig selv Mannen ble pågrepet i natt, etter at han trolig selv ringte politiets nødtelefon. En 38-årig opprinnelig eritreisk kvinne ble funnet i deres felles leilighet, dødelig skadd av knivstikk i brystet. Hun døde kort tid etter.

30-åringen sitter i formiddag i avhør på politihuset i Kristiansand.

- Han trenger tolk, forklarer politioverbetjent Hansen, som tror avhøret kan strekke seg utover ettermiddagen.

Uten motiv Før avhøret er ferdig, har politiet ingen formening om hva som kan ha vært foranledningen til knivstikkingen. De vet heller ikke hvilken relasjon den drapssiktede og -offeret hadde til hverandre; de var begge registrert på åstedsadressen, i bydelen Grim.

- De var ikke gift, men mye tyder på at de bodde sammen. Vi trenger å vite mer om dem, siden ingen av dem har noen lang historie i Kristiansand, sier Hansen og viser til at de to først ble registrert i Norge i 2008.

- De har tilsynelatende heller ikke familie i Norge - så det er en del løse tråder vi må nøste opp, sier etterforskningslederen, som har bedt om hjelp fra politiets utlendingsavsnitt.

Ukjent opphav Han opplyser at drapsofferet hadde oppholds- og arbeidstillatelse i Norge, og at hun kom til Kristiansand etter en periode i Nord-Norge - men om den siktede er ikke politiet engang sikre på opprinnelsesland.

- Han er enten fra Irak eller Iran. Dette er blant tingene vi sjekker opp, sier Hansen.

Det er uklart om den siktede 30-åringen har hatt befatning med psykiatrien, men politioverbetjenten opplyser at verken han eller den drepte kvinnen har politirulleblad i Norge.

Banket på døra Huset der den drapssiktede og -offeret bodde, rommer flere leiligheter. En nabo opplyser til Dagbladet at de to ikke gjorde mye ut av seg hva angår bråk.

I natt hørte imidlertid naboer roping og et dunk fra leiligheten, og banket på inngangsdøra - uten å få svar. Dette skjedde kort tid før nødanropet til politiet.

I natt har politiets teknikere arbeidet med å sikre bevis på åstedet, og fortsetter arbeidet utover dagen. Samtidig er vitner blitt avhørt, men flere gjenstår.

Drapsvåpenet skal være funnet, men Hansen vil verken bekrefte eller avkrefte dette.

UNDERSØKER ÅSTEDET: Politiets tekniske etterforskere arbeider i huset utover dagen, på jakt etter bevis. Foto: PER FLÅTHE / DAGBLADET
UNDERSØKER ÅSTEDET: Politiets tekniske etterforskere arbeider i huset utover dagen, på jakt etter bevis. Foto: PER FLÅTHE / DAGBLADET Vis mer